April 2016

Nieuwsbrief april 2016

Inleiding

Heerlijk, het voorjaar is begonnen! In deze nieuwsbrief leest u alles over het voorjaar, van vrolijke puppy’s tot fantastische festivals. De temperaturen stijgen weer in de dubbele cijfers met veel zon, weinig regen en daardoor weinig tot geen modderige honden meer, maar helaas ook geen Wijthmenerplas. Deze is gesloten tot en met eind september.

Nieuwe honden:

Wieb - Labrador Retriever

Harry - Jack Russel Terrier

Guusje - Drentse Patrijs
Buddy - Engelse Staffordshire terrier
Daantje - Heidewachtel
Evy - Friese Staby
Diesel - Beagle
Xavi - Golden Retriever
Nox - X Sharpei
Evi - X Sharpei
Chirop - X Witte herder/Duitse herder

Mozart - Tibetaanse terrier
Joe - Boxer

Toos - X Franse bulldog

Wij wensen jullie natuurlijk veel plezier bij de uitlaatservice.

Website in het zonnetje

Wij hebben de laatste tijd weer heel veel nieuwe puppy’s in de uitlaatservice en dit vinden wij natuurlijk hartstikke leuk, omdat deze allemaal gezond zijn en bij een goede fokker vandaan komen. Maar toch willen wij u even waarschuwen voor de honden uit de broodfok. Het gebeurt namelijk nog steeds, dat er heel veel teven achter gesloten deuren, gebruikt worden, om maar zo veel mogelijk puppy’s ter wereld te brengen. Onlangs zijn er 400 honden ontruimd bij een fokkerij in België. Daarom hebben wij dit keer besloten de website van de hondenbescherming in het zonnetje te zetten. https://hondenbescherming.nl/nieuws/2016/04/05/dit-de-prijs/ . Wilt u meer weten over de fokkerij in België, lees dan: http://www.broodfok.be/meer/nieuws/33-ontruiming-fokkerij-kasterlee

Voorjaars kriebels

Een paar medewerkers van Brutus, namelijk; Sven en Dami en onder andere stagiaire Sandra zijn met alle dieren van Carl naar de Voorjaarsmarkt in Stadshagen geweest. Stagiaire Sandra heeft alles geregeld die dag. De papapaaien, konijnen, kippen, kuikens en cavia’s waren er weer gezellig bij. Het was super druk en er waren veel blije kinderen. Bedankt Sandra!

Mocht u binnenkort ook van plan zijn om een gezellig evenement in de buurt op te gaan zoeken, denkt u dan ook eens aan uw hond. Neemt u hem mee, of niet? Voor veel honden is zo’n festival namelijk geen feestje. Het is veel te druk, ze worden letterlijk onder de voet gelopen en ook nog eens “meegesleurd” van kraampje naar kraampje. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar wees een wijze baas en kijk goed naar uw hond. Wilt u meer weten, lees dan dit artikel van Ineke van Herwijnen. http://bit.ly/1OsgERm

In het voorjaar kan uw huisdier veel last krijgen van vervelende kriebeldiertjes, zoals teken en vlooien. Het is een zachte winter geweest en er is dus een grote kans op veel teken dit jaar. Het moment dat de bladeren aan de bomen komen is het tijdstip dat teken weer actief worden.  Gebruik een goed anti-vlooien- en tekenmiddel. Goedkoop blijkt helaas vaak duurkoop. Veel goedkope middelen bevatten stofjes waar vlooien en teken al jaren niet meer van onder de indruk zijn.

Bij vervelende diertjes kunt u ook denken aan de Eikenprocessie rups. Van april/mei tot augustus gaan eikenprocessierupsen op zoek naar nieuwe eikenbladeren. Ze lopen in lange processies over de stam van eikenbomen. Kijk daar goed voor uit, als u in het bos loopt. Voor meer tips over het voorjaar kunt u terecht op de website van Doggo: http://www.doggo.nl/artikelen/verzorging-van-een-hond/honden-in-het-voorjaar-en-de-zomer-tips.php

In Memoriam

Moppie, een hele lieve Berner Sennenhond is helaas overleden. Wat hebben we veel met haar mee gemaakt! Moppie was namelijk bang voor vuurwerk en knallen en als we dan in het Zwolse bos in Wapenveld waren, schrok ze nog wel eens van de schoten die afgevuurd werden vanaf de kazerne in Wezep. Ze weigerde dan nog verder mee te lopen en mevrouw Moppie wilde dan nog maar 1 ding; terug naar de parkeerplaats, naar de veilige bus. Als we haar op andere uitlaatplekken uit lieten, was er geen probleem gelukkig. Vele stagiaires hebben altijd fijn met haar geknuffeld, want daar hield ze enorm van.

Ook is Bella, een Friese Stabij overleden. Ze ging zeker al een jaar of 5 wekelijks mee. Bella was, zoals haar naam al zegt, een echte schoonheid, die wist wat ze wilde. Ze kon prima opschieten met de andere honden, maar liep altijd wel een beetje op haar gemakje achter de groep aan. Ze kon soms ook wel een beetje eigenwijs zijn. Bella was al op leeftijd en is 14 jaar geworden. Ze had helaas artrose en een tumor en moest daarom ingeslapen worden.

Een andere hond die vanwege een tumor ingeslapen moest worden is Brutus. Een bijzondere Bulldog. Brutus was jarenlang onze vriend, natuurlijk samen met Lola! Helaas zal Brutus nooit meer met ons meewandelen en moet Lola verder zonder haar grote “broer”. Wat zal dat wennen zijn voor haar! Ondanks dat Brutus niet altijd goed met de andere honden overweg kon, ging hij toch graag mee met de uitlaatservice, maar vaak ging hij dan apart van de groep uit en dat beviel hem (en ons) prima. Hij kon op die manier toch zijn energie kwijt en had ook nog wat quality time met degene die hem op dat moment uit liet. Brutus, je hebt een plekje in ons hart veroverd en wij zullen je nooit vergeten!

Wij willen alle baasjes heel veel sterkte wensen met het verlies van hun trouwe viervoeter.

Medewerker van de maand.

1) Hoi Jessie, wat leuk dat je voor de tweede keer stage loopt bij ons. Wat is de reden dat je nog een keer bij Brutus bent gekomen?

Omdat het een leerzame stage plek is, waar je over dieren, maar ook over jezelf leert en over de omgang met andere stagiaires. Ook is het een plek waar je altijd warm ontvangen wordt en waar ik mijn ondernemingsplan en optimalisatieplan goed kan maken.

2) De meeste stagiaires werken in het Poezenhotel of bij de Hondenuitlaatservice, maar jij bent met heel andere belangrijke zaken bezig, vertel daar eens meer over?

Ik ben met het ondernemingsplan van Brutus bezig. Dit is voor de start in een nieuw pand. Dit plan moet naar de gemeente toe, zodat zij hiermee akkoord kunnen gaan en Brutus kunnen helpen een nieuw pand te vinden. Ook is dit een examenonderdeel van mij.

3) Dus je hebt bijna je opleiding afgerond, bent bijna klaar met school? Wat wil je hierna gaan doen?

Ja, ik heb mijn opleiding, Dierverzorging niveau 4, bijna afgerond. Na deze opleiding ga ik de opleiding MBO Chemie en medisch op het Aventus volgen. Ik hoop hierna aan het werk te kunnen en nog een naaste HBO opleiding te kunnen volgen.

Dier van de maand

Deze maand hebben we gekozen voor Zoë, een Border terriër van een half jaar oud. Voor Zoë, hadden deze eigenaren een andere Border terriër, namelijk: Bobby. Bobby is 12 jaar geworden en ruim 10 jaar mee geweest. Het is super leuk om nu weer een puppy te zien opgroeien en te socialiseren in de uitlaatservice! Zoë is een vrolijk, pienter hondje en voor niks op niemand bang. In het begin was ze zo klein dat ze makkelijk op te tillen was, tijdens de wandelingen. Ze mocht natuurlijk nog niet een uur lopen. Nu wordt ze al een stukje zwaarder, maar nemen we genoeg rust pauzes tijdens de wandeling. Daar is Zoë het eigenlijk niet mee eens, want die heeft energie voor tien en weet van geen ophouden. Wij hopen dat we nog heel veel avonturen met je mee gaan maken Zoë!

Vakbekwaamheid Vogels

Na het behalen van zijn vakbekwaamheid Overige Zoogdieren, heeft Carl nu ook het Vakbekwaamheid voor Vogels op zak. Daarmee is hij 1 van de eersten in Nederland die dit verplichte diploma gehaald heeft. Gefeliciteerd Carl! Op naar de volgende?

Wist u dat?

- er wat wisselingen zijn geweest in de vaste uitlaters, die de verschillende wijken rijden? Sven rijdt tegenwoordig in Stadshagen e.o. en Anja rijdt in Zwolle Zuid. Peter blijft voorlopig gewoon de wijken rondom het Centrum en Berkum rijden.

- Deltion Studenten Gijs Podt en Michiel van ’t Hul een mooi filmpje gemaakt hebben over Brutus hondenuitlaatservice en stichting Flappus? https://www.youtube.com/watch?v=GGb9ktYzIAs&feature=youtu.be

- wij hele leuke stagiaires uit Zweden op bezoek hebben gehad? Emelie en Elin hebben 3 weken stage gelopen bij ons en zijn inmiddels weer naar huis. Bekijk snel dit filmpje en kijk hoe goed Emelie met de honden overweg kon! https://www.youtube.com/watch?v=3noWEFhCitw

- Stichting Dierendonatie weer een leuke actie heeft? U kunt namelijk een geweldig leuk kattenpakket winnen. U kunt nog mee doen tot 30 april. https://www.facebook.com/dierendonatie/?fref=nf

- de meeste pensions inmiddels al volgeboekt zitten voor de zomervakantie? Houdt hier rekening mee als u uw vakantie nog moet plannen.

- het grootste driedaagse dierenevenement in Nederland, het Animal Event plaats vind op 6, 7 en 8 mei in Beekse Bergen? http://animal-event.nl/

Graag tot de volgende nieuwsbrief in juni.

Groetjes,
Het Brutus team