April 2017

 

Nieuwsbrief april 2017


Inleiding

Zoals jullie al op Facebook hebben kunnen lezen, is “ome” Cees, de huiseigenaar van Flappus en de man achter de schermen bij zowel Brutus als Flappus, op zaterdag 15 april overleden aan de gevolgen van longkanker. Door zijn ziektebed en overlijden, is de nieuwsbrief er helaas bij ingeschoten en krijgen jullie hem iets later dan normaal. Wij hopen op jullie begrip hiervoor.

Een kleine greep uit de werkzaamheden van onze “ome” Cees: Systeembeheerder, debiteurenbeheer, konijnhokken bouwen, Hij stond altijd voor ons klaar en menig medewerker dronk een kopje koffie bij onze Cees thuis. Het is voor ons moeilijk te geloven dat hij er niet meer is. Cees zal erg gemist worden.

 

Belangrijk: Doordat Cees o.a. onze info@brutus.nu mail beheerde en wij daar nog niet op kunnen, is het zo dat als u daarop mailt u voorlopig geen antwoord krijgt. Graag dus alle correspondentie via carl@brutus.nu. Er is momenteel een speciaal bedrijf mee bezig, die dit voor ons op gaat lossen.

Wij zijn gesloten op: Bevrijdingsdag 5 mei en tweede Pinksterdag 5 juni.


Nieuwe honden:

Pim en Puk – Kruising Shih-tzu’s

Stip - Boerenfox

Pierre - Franse bulldog

Milo - Labrador

Sloeber - Flatcoated retriever

Sjaki - Kruising

Prego - Labrador

Melchior - Kruising

Charlie - Duitse Pincher

Rebel - Boxer

Chloe - Lhasa Apso

Body - Kruising

Odie - Schotse herder

Odie - Kruising Terriër

Milo - Kooiker

Midas - Teckel


Wij wensen jullie natuurlijk veel plezier bij de uitlaatservice.


In Memoriam

In de afgelopen 3 maanden hebben er veel eigenaars afscheid moeten nemen van hun trouwe viervoeter. 7 lieve honden, elk met zijn of haar eigen persoonlijkheid en met zijn/haar eigen fratsen zijn er helaas overleden. Ook wij zullen hen ontzettend gaan missen.


Luna, een lieve Labrador uit Berkum. Ze ging altijd graag mee met de uitlaatservice en was altijd 1 van de braafste honden tijdens de wandeling. Soms logeerde ze in Stadshagen en ook met die groep ging ze makkelijk mee. Helaas hebben haar baasjes haar al op 6 jarige leeftijd in moeten laten slapen, wat natuurlijk veel te vroeg is.


Bruno, een Border terriër uit Zwolle Zuid. Je hebt terriërs die erg fel en koppig kunnen zijn, maar Bruno was dat absoluut niet. Het was een terriër met een gouden karakter. Een super leuke hond. Hij heeft een mooie leeftijd bereikt van 11 jaar, maar zal desondanks natuurlijk erg gemist worden.


Tommie, een geweldige Golden retriever van medewerkster Hanneke uit Zwolle Zuid. Wat hebben wij fijne wandelingen gehad al die jaren met jou! Je ging niet vaak mee want je baasjes hadden alle tijd voor je. De laatste jaren mocht je elke vrijdag samen met vrouwtje Hanneke mee op stap. Altijd vrolijk, gehoorzaam, sociaal, gek op een koekje, maar mooi op gewicht, je was een perfecte Golden Retriever, die hele goede opvoeding, activiteiten en veel liefde heeft gekregen.

 

Asha, een Tervuerense herder uit Zwolle Zuid. Bij deze een paar lieve woorden van uitlaatster Maaike: “''Lieve Ascha, wat was je geweldig. Je zou door het vuur gaan voor mij, wat een band hadden wij! Je kon als een schoothondje bij mij zitten en luisterde perfect. Ik weet niet wie er blijer was om de ander weer te zien. Helaas zal een knuffel en wandeling nooit meer plaats vinden, je bent er niet meer. Rust zacht meisje. Je wordt gemist! Liefs, je uitlater Maaike. ''

 

Bo, een Hollandse herder uit Zwolle Zuid. Ongeveer een jaar geleden kregen de baasjes van Bo te horen dat ze een tumor in haar blaas had en niet lang meer te leven had. Precies in die tijd kwam er een puppy bij, Douwe, een oud Duitse herder. Wij hoopten allemaal dat ze nog erg lang samen zouden zijn en dat Douwe nog veel van Bo zou leren. Uiteindelijk zijn ze samen nog een jaar lang wekelijks mee geweest met de uitlaatservice, waar ze allebei altijd ontzettend van genoten. Wat zal het wennen zijn, als we de volgende keer maar 1 hond op moet halen in plaats van 2.


Max, wat was je een lieve Flatcoated retriever. Altijd super blij als je opgehaald werd in Zwolle Zuid. Je kon niet wachten om in de bus te springen. Een vriendje voor vele andere honden in de uitlaatservice. Altijd in voor een spelletje, maar je kon ook heel rustig zijn. Bij thuiskomst kreeg je altijd nog een lekker stukje brood, die onder de handdoek op de trap lag. En dat wist je. Je bleef ons net zolang vragend aankijken, totdat je dat korstje brood had gekregen. 11,5 jaar heb je keurig gewacht op je korstje brood, helaas werd een levertumor je fataal. Dag lieve Max.


Bono, een Friese Stabij uit Berkum. 10 jaar lang ging je wekelijks mee met onze uitlaatservice. Altijd stond je bij de achterdeur te wachten. De laatste tijd kwam je steeds moeilijker in de benen. Ondanks de dagelijkse pijnstilling had je erg veel pijn. De laatste dag bleek je hoge koorts te hebben, een hoge hartslag en veel vocht in je poten. Je was op en je baasjes hebben je in moeten laten slapen. We zullen je missen Bono!


Dier van de maand

Dit keer hebben wij gekozen voor Storm, een mix van twee hondenrassen waar je in eerste instantie niet aan zou denken als je Storm ziet lopen. Hij lijkt namelijk op een slanke labrador gekruist met een snelle windhond, maar het is toch echt een kruising van een Berner Sennenhond met een Ierse Setter. Wij kennen bijna geen vrolijkere hond dan Storm, hij doet zijn naam echt eer aan. Het is net of er een wervelwind door het bos heen raast, wanneer Storm mee is met ons. Een normale foto van Storm is dan ook niet mogelijk, want of het wordt een actie foto, omdat hij zo hard rent, of het is een foto waarbij zijn tong scheef in zijn bek hangt, van plezier. Daarom hebben we dit keer voor Storm gekozen, omdat het zo’n geweldig blij ei is.


Medewerker van de maand.

Medewerker Dion is allang geen vreemd gezicht meer bij ons, toch stellen we hem bij deze nog even aan u voor.

Vraag 1) Jij loopt inmiddels al een tijdje rond bij Brutus, kun je je je eerste dag bij ons nog herinneren? Wanneer was dat?

Ja dat weet ik nog wel, dat was voor mijn stage in september 2015. Het was gelijk al een super leuke en gezellige sfeer.

Vraag 2) Wat vond je het leukste tijdens je stage?

De hondenuitlaatservice natuurlijk.

Vraag 3) Vandaar ook dat je vorig jaar in 2016, na je stage, vakantiewerk bij ons bent blijven doen en dat we je sinds 2017 elke vrijdag bij de uitlaatservice mogen verwelkomen. Je haalt dan de honden op in Stadshagen. Hoe bevalt dat tot nu toe?

Ja klopt! Ik vind het leuk om de uitlaatservice te doen voor de afwisseling. Ook omdat het op de vrijdag een lekkere rustige dag is. Evy is 1 van mijn leukste honden, omdat zij het in het begin nog een beetje spannend vond en inmiddels helemaal aan mij gewend is. Het is mooi om te zien, hoe onze band zo snel gegroeid is.


Website in het zonnetje

De financiële crisis lijkt voorbij, maar dat geldt niet voor iedereen. Een groeiende groep mensen heeft om de een of andere reden problemen om de eindjes financieel aan elkaar te knopen. Een groot deel van deze groep mensen heeft ook huisdieren en die dieren waren er vaak al eerder dan de financiële problemen. Stel je eens voor, hoe het voor jou zal zijn als je niet weet of je je geliefde huisdier morgen te eten kan geven…..

Daarom is er nu de Dierenvoedselbank. Stichting “Wie vult mijn bak” ondersteunt eigenaren van dieren die financieel in de problemen zijn geraakt. Dit doet ze door het doneren van voeding, snacks en overige benodigdheden zoals riemen, manden etc. De voorzitter van de stichting, Astrid, is begonnen met een facebook pagina om huisdiereigenaren in financiële nood te helpen. Ze verzamelt dierenvoeding van particulieren en bedrijven en geeft dan aan mensen die het nodig hebben. Sinds 2015 is “Wie vult mijn bak “ een officiële stichting.

Er zijn inmiddels verschillende steunpunten in Nederland. Deze vrijwilligers (inmiddels 12) zamelen voer en benodigdheden in, registreren alles donaties en verdelen het weer onder de mensen die het nodig hebben. Om in aanmerking te komen voor hulp, sturen mensen een mail aan: wievultmijnbak@hotmail.com. Na het beoordelen van de financiële situatie kan men eens per twee maanden een pakket voer ontvangen. Natuurlijk zitten er wel voorwaarden aan de hulp. Zo kan er voor maximaal 4 huisdieren hulp worden gevraagd en mag het aantal huisdieren niet toenemen tijdens de periode dat hulp wordt geboden.

Het aantal aanvragen voor hulp, overstijgt helaas de voorraad voer en het aantal steunpunten die de stichting tot haar beschikking heeft. We hebben heel hard hulp nodig !!

Help je mee? We zoeken voer voor huisdieren wat over is, niet meer verkocht kan worden (maar nog prima te eten is), een donatie van een winkel, een groothandel of fabrikant, een steunpunt in of in de buurt van Zwolle en veel naamsbekendheid. Help je mee? Kijk voor meer info op www.wievultmijnbak.nl of op de facebookpagina: https://www.facebook.com/groups/1130328953659747/?fref=ts


Wist u dat:

- er sinds maandag 24 april weer 2 stagiaires uit Zweden bij ons bedrijf stage lopen

- wij dat vorig jaar ook rond deze tijd hebben gehad?

- wij destijds een filmpje hebben gemaakt van Emelie? https://www.youtube.com/watch?v=3noWEFhCitw

- wij hopen dat Ebba en Josefien hier ook een leuke tijd zullen hebben?

- er aankomend weekend het jaarlijkse Animal Event plaats vind in Beekse Bergen van 28 t/m 30 april?

- het poezenhotel bij Brutus al bijna volgeboekt zit voor het zomerseizoen?


Groetjes,

Het Brutus team