April 2018

Nieuwsbrief april 2018


Inleiding

De lente is volop aanwezig in ons land! De bomen kleuren groen, overal duiken prachtige bloemen op en de lammetjes dartelen vrolijk rond in de weilanden. De temperaturen zijn op sommige dagen zo hoog dat het zelfs zomers aanvoelt! Uiteraard houden wij hier rekening mee tijdens onze wandelingen. De honden krijgen na de wandeling drinkwater, de airco draait op volle toeren in de bussen en tijdens de wandeling zullen we regelmatig even pauzeren zodat het voor alle honden prettig blijft. Want het moet ook voor de dieren fijn zijn tijdens deze warme lentedagen!


Belangrijk

Zoals u waarschijnlijk al heeft gelezen, zijn wij druk bezig met de plannen voor een ruimere locatie. Vanaf 6 mei 2018 zullen wij niet meer woonachtig zijn op Botlek 6. De tijdelijke locatie waar Carl zelf gaat wonen én waar de poezenopvang gehuisvest wordt, is Frankhuisweg 31 te Zwolle. Ook op deze locatie werken wij uitsluitend op afspraak.

Voor de hondenuitlaatservice hebben wij een terrein aangewezen gekregen. Dit gebied heet de Tippe en is gelegen tussen Westenholte en Stadshagen. Het wordt te druk met uitlaatservices in en rondom de bossen van Zwolle, daarom is besloten dat hier geen groepen honden meer mogen wandelen. Een groot deel van de honden in onze uitlaatservice wordt naar het nieuwe terrein gebracht en daar beziggehouden door onze bekwame medewerkers. Er zijn diverse, afgeschermde terreinen met elk een eigen thema, passend bij uw hond. Actieve speurders kunnen speuren en deelnemen aan zoekspelletjes, de enthousiaste honden vol energie kunnen lekker samen ravotten. Meer informatie hierover vindt u binnenkort in een speciaal bericht op onze Facebook-pagina.

Nieuwe honden

Joep – Jack Russel

Bickl – Golden Retriever

Rumba en Tango – Windhonden

Vida – Podenco

Frenkie – Markiesje

Welkom bij onze uitlaatservice! Wij wensen jullie veel plezier in onze wandelingen.


In memoriam

Helaas hebben wij onlangs afscheid moeten nemen van Luna (Boxer) en Sjors (Shih Tzu).

We hebben van deze twee kanjers genoten en gaan hen missen tijdens de wandelingen. Namens alle medewerkers wensen wij de beide baasjes heel veel sterkte met hun verlies.


Dier van de maand

Lara, miniatuur Bull Terrier.
Deze maand hebben wij gekozen voor Lara, een geweldige hond. Lara heeft alleen maar fans, wij kunnen echt geen minpunt benoemen over Lara. Oké, misschien dat ze paardenpoep wil eten in het bos (bah!) en dat ze gevaarlijk lief is. Menig stagiaire zegt eerst: “Hé, een bull terrier, die ziet er stoer uit, is het wel een lief ras?”. En daarna: “Mogen we haar mee naar huis?”. Zodra Lara de Brutus bus heeft gesignaleerd vanuit de woonkamer, draait haar staart overuren en weet ze niet hoe snel ze naar de voordeur moet rennen. Wie haar komt ophalen maakt niet uit, voor Lara is het altijd feest. Ook naar de honden is Lara poeslief, zij is wel de laatste die voor een opstootje zal zorgen in de groep. Wij worden hartstikke blij als wij Lara in het bos zien spelen, dit ziet er zo grappig uit! Het ras staat er ook wel om bekend om de clown te kunnen uithangen. Lara is dus absoluut het terechte Dier van de Maand!


Website in het zonnetje

De tijd van het mooie weer is aangebroken en daar worden wij allemaal vrolijk van. ’s Ochtends ontwaakt u niet meer in stilte, maar wordt u omringd door allerlei gefluit van de vogels buiten. De merels zingen erop los, een koppel ooievaars is druk in de weer met takjes verzamelen en de slechtvalk duikt met maar liefst 200 kilometer per uur naar beneden om zijn prooi te pakken. Ook deze vogels hebben het voorjaar in hun bol en bereiden zich voor op hun aanstaande ouderschap. En wat is er mooier dan hiervan meegenieten? Dit kan op de website van Beleef de Lente!

Sinds 2007 kan iedereen tussen 1 maart en 1 juli gratis meekijken naar diverse vogelsoorten op hun nesten. Dit evenement van Vogelbescherming Nederland is ontzettend populair, miljoenen bezoekers over de hele wereld volgen het wel en wee van de broedvogels. De vogels ondervinden geen last van de camera’s en op deze manier kan jong en oud de dieren bewonderen. Een belangrijk stukje educatie, omdat wij vogels moeten beschermen en met respect moeten behandelen. Er zijn maar liefst tien verschillende vogelsoorten te bewonderen. Van de ijsvogel tot de bosuil en alles daar tussenin! U kunt genieten van het moment dat de eieren worden gelegd totdat de jonge vogels voor het eerst hun vleugels uitslaan. Prachtig! Wij vinden deze website daarom een echte aanrader voor natuur- en vogelliefhebbers. Neem snel een kijkje: https://www.vogelbescherming.nl/beleefdelente.


Medewerker van de maand

Deze maand zetten wij medewerkster Fiona in het zonnetje. Fiona is één van de vaste gezichten bij Brutus en wij waarderen haar inzet voor het bedrijf enorm. Om haar beter te leren kennen, hebben we Fiona een paar vragen gesteld.

1) Hoe ben je in contact gekomen met Brutus?

Een aantal jaren geleden heb ik via de stichting mijn konijn Kimmie geadopteerd. Sindsdien heb ik meerdere konijnen bij de stichting een nieuw thuis gegeven. Zo leerde ik Carl kennen en toen ik op zoek was naar vrijwilligerswerk, heb ik Carl een mailtje gedaan om te vragen of er een plekje voor me was bij stichting Flappus. Sindsdien werk ik nog steeds als bestuurslid voor de stichting. Daarnaast ben ik sinds 2017 ook werkzaam bij dierverzorging Brutus. Hier werk ik in het pension, maar help ik Carl ook vaak op kantoor.

2) Kan je in het kort vertellen wat je werkzaamheden bij Brutus inhouden?

Er zijn verschillende dingen die ik binnen Brutus doe. Zo ondersteun ik Carl vaak door de telefoon te beantwoorden, samenwerkingen aangaan met andere bedrijven en deze onderhouden, onderhouden van de communicatie binnen Brutus. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk in het pension te zijn om met de dieren te werken. Dat vind ik het leukst.

3) Je bent bezig met een cursus gedragstherapie voor katten, wat leuk! Heb je nog meer toekomstplannen?

Heel toevallig krijg ik deze week te horen of ik ben geslaagd. Even afwachten nog.. Zodra ik mijn diploma heb behaald, wil ik graag meer met katten gaan werken die probleemgedrag vertonen. Hoe ik dat precies ga aanpakken, weet ik nog niet precies. Dat is iets voor in de toekomst.


Wist u dat:

- Wij vanaf 6 mei 2016 verblijven aan de Frankhuisweg 31 te Zwolle? Hier bevindt zich dan ook de poezenopvang. Wij werken op alle locaties uitsluitend op afspraak.

- De temperatuur in de auto elke tien minuten met tien graden stijgt? Het wordt al snel een levensgevaarlijke situatie voor uw hond. Laat uw viervoeter daarom niét alleen achter in de auto, ook niet als de auto in de schaduw staat of als u het raampje openlaat. En ook niet voor heel eventjes.

- Brutus aanwezig was op het paasevenement (31 maart) in Stadshagen? Er kon met konijnen en geitjes geknuffeld worden in onze voorjaarsboerderij, kinderen werden geschminkt en mochten knutselwerkjes maken en er waren allerlei gezellige kraampjes aanwezig. Het was een geslaagde dag!

- Honden niet, zoals mensen, over hun gehele huid kunnen zweten? Honden kunnen de warmte alleen kwijtraken door te hijgen of via hun voetzolen.

- De Wijthmenerplas, Agnietenplas en de Milligerplas vanaf 1 april gesloten zijn voor honden? Gedurende de zomermaanden zijn honden hier niet toegestaan. Wilt u toch gezellig met uw maatje naar het strand? Er zijn speciale losloopgebieden en hondenstranden waar honden ook tijdens de zomermaanden van harte welkom zijn. Het Erkemederstrand in Zeewolde is er hier één van. Meer locaties kunt u op deze website vinden: https://www.doggydating.com/hondenlosloopgebied/hondenstranden.

- Animal Event 2018 er weer aankomt? Op 4, 5 en 6 mei 2018 komen duizenden honden met baasjes en dierenliefhebbers naar dit grootschalige dierenfestival in Hilvarenbeek. Er zijn vele acts, demonstraties en shows. Daarnaast zijn er tweehonderd winkeltjes met huisdierspullen en allerlei soorten diervoeding. Bent u er ook bij?

Groetjes,

Het Brutus team