Augustus 2016

Nieuwsbrief augustus 2016

Inleiding
Hopelijk geniet iedereen enorm van de zomervakantie, ondanks het vaak regenachtige weer. In het pension is het weer een gezellige drukte en in de uitlaatservice is het zoals elke zomer een stuk rustiger. In deze nieuwsbrief kunt u alles lezen over de zomer drukte en interessant nieuws over Animal in Need.

Nieuwe honden:

Pim - Labradoodle
Boy - Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Woeffie - Leonberger
Sumo - Franse Bulldog
Mugan – Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Wij wensen jullie natuurlijk veel plezier bij de uitlaatservice.

Dier van de maand

Op Facebook gingen wij op zoek naar de grootste waterrat / hond van Brutus uitlaatservice. Wij waren er al snel over uit dat dat alleen maar Laika kon zijn. Laika is een Heidewachtel en heeft er geen enkel probleem mee om urenlang achter elkaar te zwemmen. Het is een heel slim hondje, maar bij het water moeten we goed uitkijken dat we haar er weer uit krijgen, want daar heeft ze echt de tijd van haar leven. Meestal houden we Laika daarom voor de zekerheid even aan de lijn, anders duren de wandelingen wel heel lang, voordat we weer terug bij de bus zijn. Verder is Laika heel lief en ze kan het goed vinden met de andere honden in de groep. Bedankt voor het mee doen aan onze “actie” en binnenkort kun je wat lekkers van ons verwachten.

In Memoriam

Stroomie, de lieve Cairn Terriër is helaas overleden. Stroomie was een heel gemakkelijke hondje in de uitlaatservice. Altijd erg blij als wij hem op kwamen halen. Het enige nadeel wat wij kunnen bedenken was dat hij altijd zo graag poep at, maar dat nemen we hem niet kwalijk hoor. Daar hebben we er meer van in de uitlaatservice die dat helaas niet kunnen laten. Stroomie is 11 jaar geworden en had hele heftige epileptische aanvallen.

Wij willen de baasjes heel veel sterkte wensen met het verlies van hun trouwe viervoeter.

Medewerkster van de maand.


Dit keer hebben wij Gerrie gevraagd, zij is medewerkster bij het poezenhotel.

1): Sinds wanneer ben jij begonnen met vrijwilligerswerk voor Brutus?

Toen ik 65 werd ben ik naar Carl gegaan en toen heb ik gevraagd of ik bij hem als vrijwilliger kon komen.

2) Daar zei Carl natuurlijk geen nee tegen, kenden jullie elkaar al langer?

Ik heb nog met Carl samen gewerkt bij Stern, toen was Carl 16 of 17 jaar oud, dus zolang ken ik hem al.

3) Wat leuk om te horen dat jullie elkaar al zo lang kennen! Jij werkt altijd in het poezenhotel, is het allemaal nog vol te houden tijdens het hoogseizoen?

Jawel. Ik vind het echt leuk om daar naar toe te gaan. Ik ben echt een katten mens. Natuurlijk ben ik ook wel gek met honden, maar mijn voorkeur gaat wel uit naar katten.

Gerrie bedankt dat je altijd even met de katten komt knuffelen en komt helpen schoonmaken! Wij hopen je nog lang bij ons, in ons team te hebben.

Website in het zonnetje


!! FEESTJE !! Hersenwerk voor honden bestaat 5 jaar!!

Hersenwerk voor honden is al in 2007 gestart (door Inge van Harte, als onderdeel van haar eigen bedrijf) maar werd op 23 juli 2011 als apart bedrijf geregistreerd. Onder de naam Hersenwerk voor honden bestaat het bedrijf nu dus 5 jaar. En dat Hersenwerk populair is blijkt wel uit dik 10.000 likes op de Facebook pagina!! Dat is toch geweldig! Kent u Hersenwerk voor honden nog niet? Kijk dan snel op de volgende pagina en doe mee met de MAAK & WIN actie! Meld je aan als lid van de Hersenwerkgroep, kijk naar de voorwaarden en win leuke prijzen! https://www.facebook.com/groups/HERSENWERKvoorHONDEN/

Poezenhotel

Op dit moment verzorgen wij 49 pension poezen, verdeeld over twee locaties. Daarnaast hebben we ook nog aardig wat kittens en oudere asielkatten rond lopen die nog een huisje zoeken via stichting Flappus. De vaste krachten, Natasja en Marlies zijn er maar druk mee. Maar ze vinden het vooral erg gezellig en er wordt aardig wat af geknuffeld. Gelukkig krijgen ze natuurlijk hulp van vele vrijwilligers en "oud"stagiaires, waar we erg blij mee zijn.

Dierverzorging aan huis

Iggy, Lilo en Puck, Snor en Beer, Ollie en Lotte, Misty en Doenja, Liberty, Suzy, Luna en Zusje, Luxor, Nala en Remus, Muffin, Beau en Woes, Sproetje en Lapje, Rebbel, Lily, Viem, Muis en Dirk... Zomaar wat namen van katten die wij in de afgelopen maand bij de mensen thuis verzorgd hebben, zodat de eigenaars met een gerust hart op vakantie konden. En dan waren dit alleen nog maar een aantal katten, maar natuurlijk verzorgen wij ook konijnen, knaagdieren, egels en andere dieren die voor langere tijd alleen thuis kunnen blijven, behalve honden. Het is altijd erg leuk om alle dieren in hun eigen omgeving te mogen verzorgen en dat is bij elk huis natuurlijk weer anders. Zo staan er bij sommige adressen enorme kattenkrabpalen en bij anderen staan er mooie zoekspelletjes waar we alle brokjes in mogen verstoppen. Sommige katten mogen gewoon naar buiten tijdens de vakantie, maar daar zijn wij eigenlijk helemaal niet zo'n voorstander van. Ook al staat er in de instructies dat de kat meteen weer naar binnen komt, zodra je met het snoepjes bakje rammelt, toch kun je daar niet altijd zeker van zijn. Voor de kat is het best wennen als er ineens een vreemde in zijn huis staat en misschien trapt hij er de volgende keer niet meer in. Ook het geven van medicijnen kan soms best lastig zijn als de kat ons niet kent. Natuurlijk weten wij dit altijd op te lossen, maar misschien is het toch handig om er rekening mee te houden dat niet alles vanzelfsprekend is voor de kat, als u er niet bent.

Animal in Need

Twee medewerkers van Brutus gaan op 1 oktober weer naar Spanje, om daar vrijwilligerswerk te verrichten in het hondenasiel: Animal in Need. Wij willen jullie graag even op de hoogte houden van het laatste nieuws en leuke activiteiten rondom dit asiel.

Vluchtbegeleiders gezocht

Gaat u deze zomer nog op vakantie naar Spanje? En vliegt u met Transavia via Malaga? Lees dan snel verder:

We zoeken mensen die deze zomer vanuit Malaga met Transavia naar Nederland vliegen! Er zijn een aantal gelukkige honden die geadopteerd zijn maar nog in het asiel in Spanje zitten. Sommige mogen na jaren het asiel te hebben overleeft, eindelijk gaan genieten van een warme mand in een lievdevol eigen 'thuis'. We willen deze gelukkige hondjes daarom heel graag naar hun baasjes in Nederland brengen. Daarom ook het volgende verzoek. Vliegt u binnenkort vanuit Malaga naar Nederland met Transavia en wilt u deze honden helpen?

Neem dan contact op via: info@animalinneed.com

Kijk voor meer info op: http://www.animalinneed.com/helpen/vluchtbegeleiders

Namens de honden héél erg bedankt!

Strandwandeling

Dogs for Dogs Beachwalk is een initiatief, ontstaan uit betrokkenheid bij het asiel. Een festijn wat je gewoon mee moet maken. Zo bijzonder, zoveel honden. En bovendien zoveel mooie mensen. Tijdens deze wandeling zijn uiteraard ook andere honden welkom, die niet bij het asiel vandaan komen! De derde editie van de Beachwalk zal gaan plaatsvinden op zondag 4 september 2016 op het strand van Noordwijk. De deelname aan deze wandeling kost € 7,50 per hond en de opbrengsten van de wandeling gaan in zijn geheel naar Animal in Need. Aangezien wij iedereen de gelegenheid willen geven om deel te nemen aan deze wandeling, hebben wij besloten om het maximale inschrijfbedrag op € 15,- te houden. U betaalt dus voor maximaal 2 honden. Voor elke ingeschreven hond zal u een goody bag ontvangen vol leuke en lekkere dingen voor uw hond. Tevens zullen er topfotografen aanwezig zijn, die van u en uw honden(en) een prachtig plaatje ter herinnering kunnen maken. De foto’s kunnen na de Beachwalk tegen een kleine vergoeding worden besteld. De gehele opbrengst hiervan komt uiteraard ook ten goede aan het asiel. Voor inschrijving en meer informatie  klikt u op deze link http://www.dogsfordogsbeachwalk.nl/

24 uur opsluiting

Op 30 september laten 4 gekke meiden, vrijwilligsters bij de stichting SCF/animalinneed (Veronique Put-Hoenderboom, Nancy van Oosterhout, Sharon Reniers en Simone Kodde) zich 24 uur opsluiten in een kennel tussen de honden in het asiel van Peter Koekebakker in Spanje. Het worden 24 zware uren, want er kruipen zowel ratten als slangen door de kennels; iets wat de honden daar elke dag ervaren. Omdat zelfs dit voor hen niet genoeg is, willen ze door middel van het uitvoeren van opdrachten extra geld inzamelen. Voor een bepaald bedrag kunt u hen tegen betaling iets laten doen in die 24 uur. Zij hopen hiermee zo veel mogelijk geld op te halen, om zo veel mogelijk hondjes te kunnen helpen / neutraliseren.

Volg hen via www.animalinneed.com of op http://www.geef.nl/actie/24-uur-opsluiting-in-een-spaans-asiel
Bekijk ook het volgende filmpje:
http://youtu.be/ik4xRmdd9FQ
Bankrekeningnummer: NL11 RABO 0381 654796
Biccode: RABO NL 2U
Dit banknummer is een speciaal actie banknummer van Animal in Need!!!
De volledige opbrengst gaat uiteraard naar het asiel van Peter! En u kunt al beginnen met doneren.
https://youtu.be/ko18YWRXLNMl

Wist u dat:

Graag tot de volgende nieuwsbrief in oktober.

Groetjes,
Het Brutus team