De training

Hondentrainingscentrum Brutus heeft twee soorten trainingen ontwikkeld. De interne training en de training via de hondenuitlaatservice.

 

De trainig via de hondenuitlaatservice

Honden met angstagressie of licht dominante agressie naar andere honden, kunnen bij ons in de uitlaatservice op een positieve manier in aanraking komen met andere honden. Door deze honden 1 keer per week mee te laten gaan in een groep met honden die sociaal vaardig zijn is gebleken dat 95% van de honden na verloop van tijd andere honden beter begrijpt of in ieder geval accepteert.

 

De interne training (momenteel niet mogelijk i.v.m. verhuizing)

Soms is het noodzakelijk dat een hond in een andere situatie dan de thuissituatie stapsgewijs leert welk gedrag precies verwacht wordt. Dat kan alleen in een gecontroleerde omgeving waar de prikkels die het gedrag uitlokken, naar mogelijkheden van de hond worden aangeboden en naar wens langzaam kunnen worden opgevoerd. Carl en Anita die veel ervaring hebben op dit gebied hebben de benodigde kennis en de gelegenheid, wat het succes van een heropvoeding aanzienlijk vergroot. In deze situatie wordt een hond immers niet, zoals thuis, aan onverwachte prikkels die het gedrag uitlokken, blootgesteld. Afhankelijk van het probleem en snelheid waarmee uw hond het ongewenste gedrag afleert wordt de voortgang en de duur van de training, samen met u, bepaald.