December 2016

Nieuwsbrief december 2016

Inleiding

Belangrijk: tussen Kerst en Oud & Nieuw is de uitlaatservice GESLOTEN! Dus van: 26 t/m 30 december laten wij geen honden uit. Het kattenpension en de opvang zijn natuurlijk wel gewoon geopend.

Ook op vrijdag 23 december 2016 zullen wij in verband met de feestdag bij Brutus en Flappus geen honden uitlaten op deze dag!

Nieuwe honden:

Engelse Bull terriër - Missy
Drentse Patrijs - Migo
Labradoodle – Puk
Husky – Quest
Husky – Glowey
Podenco – Mason
Langhaar Teckel – Wolfje
Flatcoated Retriever – Flacco
Herder X Husky – Luna
Golden Retriever - Sanne

Wij wensen jullie natuurlijk veel plezier bij de uitlaatservice.

Dier van de maand

Lieve Jansen, een labrador op leeftijd, gaat al heel wat jaren met ons mee.  Elk jaar wordt hij een beetje grijzer, maar nog steeds ziet hij er super uit met zijn 11 jaar! En nog steeds geniet hij er met volle teugen van. Dat begint al zodra wij de sleutel in het slot steken en de voordeur open doen. Hij huppelt naar de bus, zoals alleen Jansen dat kan. Nog steeds lukt het hem om er zelf vrolijk in te springen. En zodra wij in het bos zijn, duikt hij in de eerste de beste sloot of modderpoel. Wat is het dan altijd mooi om te zien hoe blij hij dan kijkt met zijn trouwe hondenoogjes. Ja, die Jansen dat is me er eentje. Heerlijk smerig, pakken wij bij thuiskomst zijn super grote handdoek, die al voor hem klaar ligt en drogen wij hem natuurlijk helemaal af. Dat gaat meestal niet zo makkelijk, want Jansen duwt meteen zijn kop in de handdoek en wil dan heel graag “knuffelen” en met zijn kop tegen je aan schuren, terwijl wij dan juist zijn poten nog even af willen drogen. Als dat dan eindelijk gelukt is, mag hij de huiskamer weer in en ploft hij tevreden neer. Wij hopen dat hij nog heel lang met ons mee zal gaan.


In Memoriam

Jopper, een Duitse Staande korthaar is helaas 11 jaar geworden. Het was een geweldige jachthond, die graag voorop liep tijdens de wandeling. Er hing voor hem altijd een speciaal hondenfluitje aan de verwarming in de hal, anders moesten we altijd zo hard roepen in het grote bos. Een medewerkster van de uitlaatservice mocht een paar jaar geleden een keer mee met een jacht in België, dat was erg interessant. Wat zal deze topper gemist worden! Gelukkig zal er altijd nog een deel van hem voortleven, in zijn dochter Noor, die wij natuurlijk nog steeds graag uitlaten en meenemen voor een heerlijke wandeling, waar ze altijd erg van geniet, net zoals Jopper dat altijd deed.

Muffin, een geweldige kater. Vroeger logeerde hij in het kattenpension, maar de laatste paar jaren verzorgden wij Muffin tijdens de vakantie bij hem thuis. Iedereen bij Brutus kent hem, want iedereen heeft weleens insuline moeten spuiten bij Muffin om kwart voor 9 ’s morgens en kwart voor 9 ’s avonds. Muffin had namelijk suikerziekte en moest elke 12 uur een injectie met insuline krijgen. Ondanks zijn ziekte is Muffin toch nog 20 jaar geworden! Afgelopen zomer vakantie zagen wij al dat hij ineens een stuk magerder was geworden en dat hij steeds wat minder trek had in zijn eten. Wij zijn blij dat wij Muffin gekend hebben en dat hij aan onze zorg werd toevertrouwd.


Wij willen de baasjes heel veel sterkte wensen met het verlies van hun trouwe viervoeter en geweldige kater.

Medewerker van de maand.


Dit keer hebben wij stagiair Andrew benoemd tot medewerker van de maand. Hij loopt elke donderdag en vrijdag met veel plezier stage bij Brutus.

1) Op welke manier ben je bij ons bedrijf terecht gekomen?
Ik zou eigenlijk ergens anders stage gaan lopen, maar dat ging niet door omdat de baas van het bedrijf mij niet goed kon begeleiden. Ik had toen een andere stageplek opgezocht en op de site van stagemarkt vond ik jullie en heb toen gelijk gebeld.

2) Je woont in Deventer, vind je het niet erg dat je elke keer 1,5 uur moet reizen?

Ik vind het niet erg om zo lang te reizen, omdat ik het op stage erg naar mijn zin heb en het werk erg leuk vind.

3) Binnen welke afdeling van ons bedrijf vind je het het leukste om te werken?
Ehm..... ik vind alles wel leuk als het maar met dieren te maken heeft en zolang ik maar dingen kan leren. En als ik echt moet kiezen: dan de hondenuitlaatservice, want ik vind het leuk om met honden te werken en te zien hoe zo’n roedel in elkaar zit.


Prijzen festijn

Omdat wij op onze Facebook pagina 1500 likers hebben, was het tijd om wat prijzen uit te delen. Alle prijswinnaars zijn inmiddels bekend! Van harte gefeliciteerd:

Mevr. Elaine Janssen - Veenhuis krijgt de Jumper cadeaubon twv. 25 euro (prijs A)
Mevr. Marije Versendaal krijgt het vers vlees pakket van "Wat Dieren Willen" (prijs B)
Mevr. Ruth van der Worp is de prijswinnaar van "Hersenwerk Voor Honden" (Prijs C)
Mevr. Carla Haman haar hond Mozart mag 10 keer gratis mee met Brutus Uitlaatservice (Prijs D)

Allemaal bedankt voor het mee doen en veel plezier gewenst met de prijzen!

Website in het zonnetje


Met de feestdagen in zicht, hebben de meeste mensen alweer kopzorgen over het kerstmenu en de kerstcadeau’s. Ook de vragen: bij wie of met wie we het gaan vieren en zijn de kerstkaarten al geschreven, spoken door het hoofd. Maar de belangrijkste vraag wordt vaak vergeten. Oh ja, wat doen we met de hond? Bij deze een prachtig artikel, geschreven door Marleen van Baal, van Hond InZicht.
http://hondinzicht.nl/o-ja-wat-doen-we-met-de-hond/ In dit artikel veel waardevolle tips, zodat je na het lezen hiervan een weloverwogen keuze kan maken of je samen met of juist zonder je hond de feestdagen gaat vieren.

Honden en Vuurwerk:

Er zijn momenteel veel informatieve lezingen en consulten te bezoeken over vuurwerkangst.

Lezing: maandag 12 december, HELP, mijn hond heeft vuurwerkangst: https://www.facebook.com/events/1791206734492568/

Gratis webinair, woensdag 14 december: https://www.facebook.com/events/239832866437055/243533999400275/?notif_t=like¬if_id=1480967889581055

Vuurwerk consult donderdag 15 december: https://www.facebook.com/PersonalDogCoach/photos/a.777987195681467.1073741828.660112994135555/1016677601812424/?type=3&theater

En verder staan er handige tips op deze pagina: http://www.doggo.nl/artikelen/probleemgedrag/is-jouw-hond-bang-voor-vuurwerk.php

Agenda:

HOND 2016
9 10 en 11 december, aankomend weekend vind het evenement: HOND 2016 plaats in de RAI in Amsterdam. Meer informatie vind u op:
http://hond-event.nl/

SANTARUN
17 december vind voor de tweede keer het fantastische fenomeen: de
Santarun in Kampen plaats. Dierenopvangcentrum Edo Hammers in Kampen is 1 van de goede doelen geworden!

Wij van Brutus, vinden dit natuurlijk super leuk en willen hen helpen door met zoveel mogelijk mensen (en honden) mee te doen, want hoe meer mensen hoe meer vreugd! En nu gaat er zelfs een deel van de opbrengst naar het dierenasiel. Hoe leuk is dat!?

Wij gaan niet rennen, maar gewoon gezellig wandelen met zijn allen. Ook voor de honden die misschien wat moeite hebben met drukte of andere honden is er genoeg ruimte dat hij/zij zijn eigen persoonlijk ruimte houdt. Voor de honden hebben wij een passende kerst hondenhalsband die gedragen kan worden tijdens deze run.

Zie onderstaande link voor meer informatie en waar je je kunt inschrijven.
http://kampen.rotarysantarun.nl/

Als je mee wilt lopen, willen wij vragen of jullie op het facebook evenement ( zit onderstaande link ) even wilt vermelden dat je gaat, zodat wij rekening kunnen houden met hoeveel personen we zijn en even een berichtje achter laten met hoeveel honden je komt.
https://www.facebook.com/events/187581811649092/

Wij hopen dat jullie allemaal mee willen lopen, ook als je geen hond hebt, vinden we het super leuk en gezellig als je erbij bent!

A VERY MERRY FLAPPUS
23 december is het
Feest bij Flappus en Brutus! Dat is al over 15 dagen!

Tijdens deze dag zijn er tal van activiteiten te beleven, één daarvan is Hersenwerk voor Honden. Het idee is dat de hond, geconcentreerd en op zijn eigen manier, wat lekkers of leuks gaat zoeken en elke hond vindt dat geweldig! Geef je hond de kans om zijn neus eens op een andere manier te gebruiken. Dus kom gezellig langs met je hond!

Op deze dag is er een leuke speurtocht voor de kinderen in onze wijk, en je kunt op het einde geschminkt worden en met je favoriete dier op de foto. De foto word gemaakt door de beste Flappus fotografen.

Ook knippen wij deze dag gratis de nagels van jouw hond en of konijn. En we leren je gelijk hoe dat moet. Vergeet dan niet je hond en/of konijn mee te nemen natuurlijk.

En je kunt natuurlijk ook lekker wat drinken en eten tussen onze dieren, ze lopen dan lekker rond te scharrelen, wees niet bang! Ze doen helemaal niks.

Verder houden we een speciale flessenactie, we proberen deze dag zoveel mogelijk lege statiegeldflessen binnen te halen. Dus heeft u thuis lege flessen? Neem ze dan deze dag mee, de gehele opbrengst gaat naar natuurlijk naar stichting Flappus.

En er is nog veel meer te doen en te beleven, voor jong en oud, dus kom gezellig een kijkje nemen! 23 december van 12:00 uur tot en met 16:00 uur, aan de Botlek 6 en Gein 29 in Zwolle.

Wist u dat:

- diersuper de Jumper aan het Diezerplein gaat sluiten? En dat daar momenteel opheffingsuitverkoop plaats vind?

- wij altijd veel stagiaires uit andere plaatsen, dan Zwolle rond hebben lopen? Zoals bijvoorbeeld: Deventer, Lelystad en Meppel?

- wij altijd blij zijn met vrijwilligers, die even met de dieren willen komen knuffelen en een handje willen helpen in de schoonmaak?

- het Zuiden van Spanje de afgelopen dagen geteisterd is door noodweer en de honden van het asiel Animal in Need, met hun poten in een diepe laag water stonden?

- wij u daarom willen vragen om even een kijkje te nemen op de volgende site: Koekebakkers in de Spotlight, waar u daar meer over kunt lezen? https://www.facebook.com/koekebakker%20/?fref=ts

- Poes Fee nog steeds niet thuis is? Helpt u mee zoeken? https://www.amivedi.nl/detail/?meldingid=1139008

Wij wensen u alvast hele fijne feestdagen en natuurlijk een rustige Nieuwjaars wisseling voor de honden. Graag tot ziens in 2017.

 

Groetjes,
Het Brutus team