December 2017

Brutus nieuwsbrief

Nieuwsbrief december 2017

Inleiding

Het einde van 2017 is in zicht! Het was een mooi en leerzaam jaar voor Brutus, waarin we niet stil hebben gezeten. Er zijn plannen voor een verhuizing, we hebben veel nieuwe honden mogen verwelkomen in onze uitlaatservice. Helaas hebben we afscheid moeten nemen van enkele medewerkers, maar wij wensen hen uiteraard al het succes en geluk toe! Ook willen wij u en uw geliefde viervoeter(s) alvast hele fijne, gezellige feestdagen toewensen en een gezond, liefdevol en gelukkig Nieuwjaar!


Belangrijk

In verband met de kerstdagen en Oud & Nieuw zal de uitlaatservice enige tijd gesloten zijn. In de periode van 23-12-2017 t/m 03-01-2018 laten wij geen honden uit. Wij hopen op uw begrip hiervoor.

Nieuwe honden

Bowie - Jack Russel

Saar - Kruising Friese Stabij

Dajka - Vizla

Mickey - Havenezer

Seppie - Kruising

Dunja - Jack Russel

Sepp - Labrador

Senna - Duitse Herder

Diesel - Jack Russel

Does - Friese Stabij

Zara - Labrador

Guus - Kruising Border Collie

Welkom allemaal! Wij wensen jullie veel plezier bij onze uitlaatservice.

Dier van de maand

Simon, de Basset Hound, is deze keer Dier van de maand!

Met zijn grote, lange oren en lieve blik in zijn ogen is Simon een echte charmeur! Hij is een koddige verschijning en daarnaast ook nog eens ontzettend grappig. Simon is heel sociaal en gezellig, hij doet alles heerlijk op z’n eigen dooie gemakje en maakt zich nergens druk om. Heleen, medewerkster van Brutus, vindt het geweldig met Simon in haar groep! Als ze hem uit huis op komt halen, staat Simon al klaar om haar vrolijk kwispelend te begroeten. Tijdens de wandeling doet Simon lekker zijn eigen ding, maar op zijn tijd vindt hij het ook heel leuk om achter andere honden aan te rennen en er een spelletje van te maken! Heleen ligt dan ook regelmatig in een deuk om wie hij is, wat hij doet en zijn grappige manier van rennen. Als we Simon in één woord moeten omschrijven: gewéldig!

 

Website in het zonnetje

Oudejaarsavond komt steeds dichterbij: de avond die in het teken staat van gezelligheid en feest vieren. Knallend het nieuwe jaar in! Voor veel honden is deze avond beduidend minder leuk en staat deze vooral in het teken van angst en stress. Gelukkig merken steeds meer baasjes de stress signalen bij hun hond(en) op en wordt er op oudejaarsavond meer rekening gehouden met hun geliefde viervoeter. Dit vinden wij ook noodzakelijk, want de hond mag op oudejaarsavond niet vergeten worden.

Als u weet dat uw hond gevoelig is voor de harde knallen tijdens Oud en Nieuw, hoe dient u hier dan mee om te gaan? Dit is een lastige vraag, waar veel hondeneigenaren mee worstelen. Ze willen hun maatje graag begeleiden om deze avond zo prettig mogelijk door te komen, maar weten niet wat wel en niet helpend is.

In het artikel van Doggo worden de do's en don'ts beschreven, om u enkele handvaten aan te reiken. Onthoud wel: iedere hond en iedere situatie is anders. Hopelijk kan dit artikel u op de goede weg helpen, zodat het voor uw viervoeter ook een gezellige avond is!

Via deze link kunt u het artikel lezen: http://www.doggo.nl/artikelen/probleemgedrag/is-jouw-hond-bang-voor-vuurwerk/.

Medewerker van de maand

Ditmaal hebben wij medewerker Nick een paar vragen gesteld.

1) Je bent voor ons geen onbekende. Vorig jaar liep je voor het eerst stage bij Brutus. Wat heeft je doen besluiten om ook dit jaar bij ons je stage te volgen?

De dieren vind ik het geweldigst, daarbij voel ik mij erg op mijn gemak. De sfeer is hier goed, ik mag mijzelf zijn.

2) Als je één ding mag noemen, wat vind je dan het leukst om te doen qua werkzaamheden in ons bedrijf?

Het liefst verzorg ik de honden. Lekker met ze wandelen, de honden voeding en water geven.

3) Wat wil je nog graag leren in de periode dat je bij ons bent?

Het gedrag van honden vind ik interessant en daar kan ik nog veel van leren.