Februari 2016

Nieuwsbrief februari 2016

Inleiding

In twee maanden tijd is er natuurlijk veel gebeurt bij Brutus. Sommige medewerkers hebben een nieuwe baan gevonden, andere oud-collega’s zijn weer terug gekomen. We mogen weer veel nieuwe honden verwelkomen en er is leuk nieuws te melden over onze nieuwe coach Hersenwerk voor Honden. Jullie kunnen er alles over lezen in deze nieuwsbrief van februari en maart.

Nieuwe honden:

Yaris - Shiba Inu

Lola - Havanezer

Banjer - Friese Staby

Castor - Portugese waterhond

Floris - Labrador

Sam - Labradoodle

Twister - Labradoodle

Bengi - kruising

Sara - Galgo

Mugan - Australian Shepard

Sam - Labrador

Roef - Friese Staby

Sloeber - kruising Yorkshire Terriër

Juno - Bracco Italiano

Wij wensen jullie natuurlijk veel plezier bij de uitlaatservice.

Website in het zonnetje

Als u onze facebookpagina volgt, komt de term: Hersenwerk voor Honden u wellicht al wel bekend voor, maar wist u dat de website sinds 1 januari totaal vernieuwd is? En wist u dat Anja in december de cursus coach Hersenwerk voor Honden heeft gevolgd en daarvoor geslaagd is? Elke hond verdient Hersenwerk en Anja wil honden en hun baasjes daar graag in begeleiden. Wilt u ook gezellig samen met uw hond bezig zijn en uw hond geestelijk uitdagen, neem dan vrijblijvend contact op met Anja via anjapot@hotmail.com. Kijk voor meer informatie op: http://www.hersenwerkvoorhonden.nl

In Memoriam

Het is alweer even geleden, maar het verdriet wordt er niet minder van. Dinky, de Jack Russel van onze oud-collega Marieke, moest in november helaas ingeslapen worden. Dinky kwam bij Brutus in de opvang, omdat haar vrouwtje overleden was. Dinky was zelf ook al niet meer de jongste en was zichtbaar verwend door haar oude vrouwtje. Collega Marieke was meteen verliefd en ontfermde zich over Dinky. Binnen een paar maanden was ze veranderd van een dik zwijntje in een jonge atletische meid. Dinky vrolijkte weer helemaal op en ging geregeld mee met de uitlaatservice. Dinky had de gemoedelijke bijnaam Stinky. Waarom dat zo was, mag u zelf invullen. ;-) We zijn ontzettend blij dat Dinky de laatste jaren dit geluk nog heeft mogen ervaren en zoveel liefde heeft mogen ontvangen van Marieke. Ook wij zullen haar erg missen en willen Marieke alsnog veel sterkte wensen!

Medewerkster Maaike

Beste Brutus klanten, Maaike wil graag wat delen met jullie:

''In 2009 kwam ik als stagiaire bij Brutus, in 2010 kreeg ik daar een contract aangeboden, iets waar ik Carl Withaar altijd dankbaar voor zal zijn. Ruim 6 jaar lang dag in dag uit met een grote Brutus bus door Zwolle rijden om vervolgens met een groep honden een uur lang heerlijk in de natuur te lopen. In die jaren heb ik veel meegemaakt. Vooral leuke dingen gelukkig, maar ook minder leuke dingen zoals het afscheid nemen van honden waar ik een goede band mee had. Muziekje in de bus, stagiaire erbij, leuke klanten, veel buiten zijn, genoeg leuke ingrediënten voor een leuke baan! Toch is het nu na ruim 6 jaar tijd voor iets nieuws.. een nieuwe uitdaging.. en die heb ik gevonden! Vanaf aanstaande dinsdag zal ik werkzaam zijn bij de Hanos in Zwolle op de kassa-afdeling. Hier kijk ik erg naar uit! Maar beste Brutus klanten, jullie zijn nog niet van mij af want Brutus wordt mijn bijbaan, 1 dag per week (soms vaker) zullen jullie mij nog zien, want een leven zonder Brutus kan ik mij nu nog niet voorstellen. Al die leuke Brutus-hondjes kan ik niet missen! ''

Groetjes Maaike

Medewerker van de maand.

Nadat ze ruim een jaar weg is geweest, zijn we erg blij om jullie te kunnen mededelen dat Hanneke weer terug is bij Brutus, daarom hebben we haar meteen benoemd tot medewerkster van de maand.

1) Wat heeft je ertoe doen besluiten om weer bij Brutus te komen werken? Ik ben bijna twee jaar fulltime moeder geweest en had na deze twee jaar wel weer zin om af en toe iets anders te doen en dan is dit de leukste baan die er bestaat! Dus heb ik de stoute schoenen aangetrokken en Carl gezegd dat ik op zoek was naar werk. Toen bleek hij net iemand nodig te hebben, dus dat was heel toevallig.

2) Je hebt gekozen om de wijk Zwolle Zuid te gaan rijden, is dat omdat je die wijk vroeger ook deed? Ja, die wijk heb ik altijd uitgelaten, dus ik ken de meeste honden en de routes goed. Als je mij in Stadshagen laat werken heb ik echt een Tom Tom nodig om de adressen te vinden en in Zuid weet ik de meeste wel. Af en toe heb je weleens wat honden uit een andere wijk erbij en dat is natuurlijk geen probleem, maar Zuid is mij gewoon het bekendst. En daar wonen natuurlijk de liefste honden. ;-)

3) Heb je ook een favoriete hond, die je enorm gemist hebt? Ik had een favoriete hond, Seph, een Ierse Setter, maar die is verhuisd naar Noord, dus die zie ik nu niet meer. Ik vind veel honden lief, maar de herder Latifah en de Malamute Ziva vind ik wel bijzonder lief en ze luisteren ook goed en zien er prachtig uit. De Golden Retriever Kira, komt weleens bij mij logeren, dus zij is ook heel speciaal. Maar eigenlijk heeft elke hond wel iets leuks en speciaals. Als er een hond is, waar je aan moet werken om het vertrouwen te winnen en dat lukt dan ook, dan is dat echt fantastisch om mee te maken. En ik moet ook altijd lachen om een eigenwijze en eigenzinnige hond, dus alle honden zijn natuurlijk welkom!

Dier van de maand

Deze maand hebben we gekozen voor Loena. Loena is een Berner Sennen, van bijna 2 jaar jong. Ze gaat nu ongeveer een jaar met de uitlaatservice mee en daar heeft ze het erg naar haar zin, aldus haar baasjes. “In het begin vond ze het wel moeilijk om bij jullie haar plekje te vinden, omdat ze moeilijk met een grote groep honden en dan met name de wat dominantere honden, om kan gaan. Jullie hebben daar heel hard aan gewerkt, zodat ze het nu naar haar zin heeft. De wat drukkere honden worden even aangelijnd, zodat Loena gezellig met de stagiaires kan knuffelen, want daar houdt ze heel erg van! Verder heeft Loena een allergie voor van alles en nog wat, we weten nog steeds niet precies waarvoor. Toen ze voor het eerst mee mocht met Brutus, moest ze een speciaal T-shirt aan, na het uitlaten, vanwege haar ontstoken rug en meerdere hot-spots. Loena was toen helemaal kaal geschoren door de dierenarts. We weten nu dat ze gelukkig wel tegen lam en paard kan, daarom ligt er altijd een zakje met deze speciale beloningssnoepjes klaar. Sinds ze dat krijgt, heeft ze gelukkig geen hot-spots en allergische reacties meer gehad. We zijn echt super blij met Loena en heel erg trots dat ze verkozen is tot Hond van de Maand. En we zijn echt blij met de service van Brutus, vooral omdat jullie zo eerlijk zijn”.

Vakbekwaamheid Vogels

Na het behalen van zijn vakbekwaamheid Overige Zoogdieren, heeft Carl de smaak te pakken en gaat hij om de week op de maandag weer naar school om het Vakbekwaamheid Vogels ook te gaan halen. Wij wensen Carl natuurlijk weer veel succes!

Wist u dat?

- Maaike op maandag 28 december en dinsdag 29 december heel veel honden heeft gewassen voor het goede doel?

- zij van het opgehaalde bedrag een retourvlucht naar Spanje kon boeken en een lang weekend vrijwilligerswerk in de vorm van fotografie kon uitvoeren in het asiel van Animal in Need?

- de hondenwasstraat voorlopig gesloten is, totdat we een nieuwe locatie hebben gevonden?

- wij de afgelopen weken veel problemen hebben gehad met onze uitlaatbussen?

- er een bus van ons is aangereden, terwijl onze collega binnen in huis een hond aan het ophalen was en dat de veroorzaker gewoon doorgereden is en nergens meer te bekennen was?

- het erg lang heeft geduurd voordat deze bus weer gerepareerd kon worden en wij hier enorm van baalden?

- wij hopen dat u er weinig hinder van heeft ondervonden en wij onze excuses hiervoor aanbieden?

- medewerkster Anja een bijbaan heeft gevonden en voorlopig niet meer op vrijdag de honden van Stadshagen e.o. zal uitlaten?

- er in de nieuwe stationstunnel een hele mooie film wordt afgespeeld en Carl in deze film te zien is, in vermomming met een hoed op, in een net pak en natuurlijk met 6 honden?

- er op 6, 7 en 8 mei 2016 weer het mega Animal Event plaats vind in Hilvarenbeek?

- u dit één keer in uw leven meegemaakt moet hebben?

Groetjes,
Het Brutus team