Februari 2017

Nieuwsbrief februari 2017

 

Inleiding

Als eerste willen wij jullie even op de hoogte stellen van het feit dat Peter inmiddels niet meer bij Brutus werkt. Sven heeft zijn groepen overgenomen en rijdt nu dus in het centrum, Berkum, Veerallee en alles er tussen in. Heleen rijdt 2 tot 3 dagen in de week in Aa-landen en Stadshagen om haar oude vertrouwde hondjes weer op te halen. Voor de rest blijft alles hetzelfde. Wij hopen dat u weinig hinder zult ondervinden van deze veranderingen, anders horen wij het graag.

 

 

Nieuwe honden:

Aedan -  Sheltie

Charly - Old Englisch bulldog

Boris - Rottweiler

Boy - Petit Basset Griffon Vendeen

Thorrow - Nova Scotia Duck tolling retriever

Gregory - Border Collie

 

Wij wensen jullie natuurlijk veel plezier bij de uitlaatservice.

 

 

In Memoriam

Eind januari kregen wij het trieste nieuws dat onze lieve Krista er niet meer is. Krista was een Rottweiler die 5 jaar lang met de uitlaatservice is mee geweest. In het begin was ze wat gereserveerd, maar al snel werd Krista erg knuffelig. Natuurlijk zag ze er stoer uit, maar ze was een hele sociale hond naar mens en dier. Zelfs bij trainingen voor kinderen met angst voor honden, werd zij ingezet. De laatste maanden lag Krista steeds vaker op haar matrasje te snurken als wij haar op kwamen halen, ze was al een tijdje ziek en haar vrouwtje heeft de moeilijke, maar enige juiste beslissing moeten maken om Krista in te laten slapen. Wij zullen nooit vergeten hoe blij ze was, als ze na de wandeling haar welverdiende Dentastick op mocht eten, die altijd voor haar klaar lag op het aanrecht. Krista, je was er 1 uit duizenden en wij zullen je dan ook erg gaan missen!

 

Duitse herder Ayla is helaas op 6 jarige leeftijd ingeslapen. Ayla was een lieve hond die altijd erg genoot van de wandelingen. Ze woonde samen met Luna en Milo, twee honden die via stichting Flappus herplaatst zijn. Wij hopen dan ook dat Luna en Milo dit verlies snel een plekje kunnen geven, want het zal vast wennen zijn, zonder Ayla erbij.

 

Max, wat was jij een geweldige trouwe labrador en wat ging jij altijd ontzettend graag mee al die jaren. Zodra wij bij jou voor het huis parkeerden, stond jij al te kwispelen voor het raam. Natuurlijk moesten wij eerst nog je halsband bij je om doen en je wist niet hoe snel je altijd moest gaan zitten. Want hoe eerder je ging zitten, hoe eerder je naar de Brutus bus toe mocht rennen. Wat een feest was dat! Elke maandag en dinsdag weer! Helaas zagen wij je de afgelopen jaren snel ouder worden en kreeg je steeds meer last van vetbulten en gezwellen. Wij waren er al een beetje op voorbereid, maar toch blijft het enorm verdrietig om van zo’n lieve hond afscheid te moeten nemen. Bedankt Max, voor al je liefdevolle jaren!

 

 

Dier(en) van de maand

De buren van Brutus hebben 3 ontzettend leuke hondjes geadopteerd uit een asiel in Spanje: bij Animal in Need, genaamd: Joy, Flora en Morris. Wat het precies voor rassen zijn kunnen wij jullie helaas niet zeggen, maar het zijn wel hele speciale Koekebakkers. De eigenaar van dat asiel heet namelijk Peter Koekebakker. Soms komt het voor dat de 3 Koekebakkers gezellig mee mogen met de uitlaatservice, of dat ze door de medewerkers en stagiaires even een rondje in de wijk worden uitgelaten. Binnenkort gaan zij ons helaas verlaten, omdat zij gaan emigreren naar Zweden. Daarom hebben wij ervoor gekozen om Joy, Flora en Morris te benoemen tot Dieren van de Maand. Bij deze willen wij de buren en de 3 hondjes natuurlijk heel veel geluk en plezier wensen en wij hopen nog vaak wat van jullie te horen over alle spannende avonturen die jullie daar gaan beleven!

 

 

Medewerkster van de maand.

Dit keer hebben wij vrijwilligster Annabel benoemd tot medewerkster van de maand. Zij helpt ons een paar keer per week op vrijwillige basis in het pension.

 

1) Hoe ben je bij Brutus terecht gekomen?

Ik ben bij Brutus terecht gekomen via school, opleiding Dierverzorging, omdat ik op het allerlaatste moment een stageplek zocht. Alle bedrijven die ik destijds belde hadden geen plek meer en Brutus gelukkig wel.

2) Hoeveel dagen in de week ben je vrijwilligster bij ons en op welke afdeling?

Ik ben er 2 dagen, namelijk op de maandag en dinsdag. En ik ben het meeste te vinden bij de konijnen en knaagdieren.

3) Wat maakt dit werk zo leuk voor jou?

De collega’s zijn super gezellig en om te zien dat de dieren een nieuw baasje vinden en een nieuw maatje krijgen. Dat is het mooiste wat er is.

 

 

Website in het zonnetje

Het kan u niet ontgaan zijn, dat wij sinds een aantal maanden rondrijden met een mooie blauwe sticker achter op onze bussen. Wij hebben namelijk een nieuw sponsor en dat is het bedrijf: Effe Wassen aan de Ceintuurbaan in Zwolle. Drie keer per week mogen wij daar onze bedrijfsbussen stofzuigen en dat is natuurlijk ideaal. Ook gaan wij elke vrijdag door de wasstraat, zodat ze op maandag weer lekker schoon de weg op kunnen en op dinsdag eigenlijk al weer toe zijn aan een nieuwe wasbeurt. Wilt u meer weten over Effe Wassen? Kijk dan even op hun website: http://www.effewassen.nl

 

 

Wist u dat:

* het gevaarlijk kan zijn om honden op het ijs te laten lopen? Zij kunnen zich minder goed staande houden dan wij als mens en zich dus sneller bezeren. Ook kunnen zij makkelijk door het ijs vallen en er niet meer uit komen. Pas dus alstublieft goed op!

* medewerkers Anja en Maaike allebei weer een opvanghondje in huis hebben, waar wij een goed thuis voor zoeken? Kijk snel op de Facebook pagina: Animal in Need, Koekebakkers in de Spotlight: https://www.facebook.com/koekebakker%20/?fref=ts

* er in 25 Spaanse steden gedemonstreerd tegen de plezierjacht, waar Spaanse windhonden de dupe van worden? Laat vanuit Nederland ook je stem horen: http://ow.ly/jz8y308EDYG! Kijk voor meer informatie op de volgende pagina: https://www.worldanimalprotection.nl/

* het vaak voorkomt dat overleden dieren zomaar worden meegenomen door instanties, zonder de chip van het dier te checken?

Ginger Animal Alert is op zoek naar ervaringen van mensen die hier mee te maken hebben gehad: https://www.facebook.com/GingerAnimalAlert/photos/a.1838048749793159.1073741910.1384307155167323/1845479545716746/?type=3&theater

 

Groetjes, Het Brutus team