Februari 2018

Nieuwsbrief februari 2018

 

Inleiding
Dit is de eerste nieuwsbrief van 2018 en het nieuwe jaar is in volle gang! Het belooft een jaar vol bijzondere uitdagingen te worden, omdat wij graag willen verhuizen naar een ruimere locatie. Onze beide panden zijn inmiddels verkocht. De uitlaatservice draait gewoon door, en zowel de medewerkers als de honden genieten tijdens de wandelingen van het heerlijke zonnetje dat steeds meer door de wolken heen breekt.

 

Nieuwe honden
Willem – kruising Newfoundlander x Border Collie
Roebel – Friese Stabij
Boyd – kruising Vlinderhondje
Nika – Finse Lappenhond
James – Chesapeake Bay Retriever
Kobus – kruising Maltezer
Buster – kruising Labrador x Whippet
Marvin – Galgo
Rex – Zwitserse Witte Herder

 

Welkom bij onze uitlaatservice! Wij wensen jullie vele fijne wandelingen toe.

In memoriam
Barat is een ontzettend lieve Vizsla die jarenlang mee is geweest met onze uitlaatservice. Onvermoeibaar was hij tijdens de wandelingen. Tussen het wandelen en snuffelen door was Barat ook gek op knuffelen. Hoe enthousiaster hij werd, hoe meer je hem kon horen! Blaffen was zijn manier om aan te geven dat hij gek op je was, iets wat wij nog niet eerder bij een andere hond zo hebben meegemaakt. Wanneer Barat thuis werd gebracht en zijn baasjes zag, kon je op afstand al horen dat er iemand thuis was. Het maatje van Barat leeft nog, Tibo de Jack Russel. Dikke vriendjes waren het. Wij wensen zowel de baasjes als Tibo veel sterkte met het gemis!

 

Dier van de maand
Wij hebben deze keer Gijs, de Vizsla, uitgeroepen tot Dier van de maand!
Gijs geniet wekelijks van de wandelingen met onze uitlaatservice. Zijn aanwezigheid is niet te missen; waar Gijs is, is het één groot feest! Zoals een echte Vizsla beaamt, barst Gijs van de energie. Het ontbreekt hem niet aan levenslust! Deze vrolijke stuiterbal heeft altijd zin om te spelen en vindt alles en iedereen geweldig. Luisteren doet Gijs erg goed, hij komt altijd netjes naar ons toe als wij hem roepen. De Vizsla staat bekend als een vriendelijke, elegante en levendige jachthond met een uitstekende neus. Wij hebben ditmaal voor Gijs gekozen omdat wij ontzettend om hem kunnen lachen als hij weer eens als een hert door de bossen springt van blijdschap. Met Gijs in de wandeling is plezier gegarandeerd!

 

Website in het zonnetje
Hoewel we ons officieel nog in de winterperiode begeven en regelmatig ’s ochtends de ruiterkrabber tevoorschijn moeten halen bij de auto, laat de zon zich langzaamaan steeds meer zien. Voelt u de eerste, vroege lentekriebels ook al? Het voordeel van de wintermaanden is dat honden op veel plekken los mogen lopen en op het strand mogen ravotten. Zo’n uitstapje is natuurlijk geweldig en hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Dat vinden de makers van de DoggyDating app ook. Zij hebben een gratis app ontwikkeld, waarbij u zich kunt aanmelden en heel gemakkelijk een ‘hondendate’ in de buurt kunt vinden voor uw viervoeter. Op deze manier is het nooit meer een kwestie van geluk hebben om een speelmaatje in het park tegen te komen. U krijgt automatisch een melding wanneer er een DoggyDate in de buurt is gevonden en via de app is een locatie en tijdstip afspreken zo gebeurd. Zelf kunt u ook een hondenwandeling aanmaken in de app waarvoor andere mensen zich kunnen aanmelden, wie weet loopt u straks wel met de halve buurt! Dit is ideaal voor het socialiseren van uw hond en daarnaast is het voor u als baasje veel gezelliger om samen te wandelen. Zowel op de website van DoggyDating als op de app, vindt u een handig overzicht van alle losloopgebieden in Nederland. Tevens heeft DoggyDating een agenda waarop alle leuke evenementen, wandelingen en tentoonstellingen met datum, tijdstip en locatie in beeld worden gebracht. Nooit meer een saaie, eenzame wandeling maar één groot feest voor uw viervoeter(s) én uzelf! Kijk voor alle informatie op: https://www.doggydating.com/.

 

Medewerker van de maand
Wij zetten deze maand stagiaire Jade in de spotlight! Om haar beter te leren kennen, hebben wij haar drie vragen gesteld.
1) Je loopt inmiddels een tijdje stage in ons bedrijf. Hoe kwam je bij Brutus terecht?
Ik heb, voordat ik stage kwam lopen, eerst een tijdje vrijwilligerswerk bij Brutus gedaan. Vandaar dat ik Carl vroeg of ik stage kon lopen bij Brutus, omdat ik de plek kende en dat vond ik wel fijn.
2) Wat vind je de leukste werkzaamheden binnen ons bedrijf?
Ik vind het leuk om met de uitlaatservice mee te gaan, maar ook vind ik het leuk om met de dieren bezig te zijn bij Brutus zelf. En ik vind het fijn om met de dieren te knuffelen af en toe, haha!
3) Wat zijn je toekomstplannen? Wil je graag in de dierensector gaan werken?
Ik zou heel graag met dieren willen werken! Dat lijkt me het leukst, omdat ik dan doe wat ik het liefste doe en omdat met dieren werken mij blij maakt.

 

 

Wist u dat:
- het 1 februari World Galgo Day was? Op deze dag eindigt het jachtseizoen in Spanje en begint het massale dumpen van Galgo’s, een Spaans hondenras. Honden die niet hebben gepresteerd tijdens het jachtseizoen worden na een vreselijk leven gedumpt, mishandeld of zelfs gedood. Afschuwelijk! De stichting DutchGalgoLobby wil hier een einde aan maken, door middel van o.a. een manifest. Alle informatie vindt u op hun website: https://www.dutchgalgolobby.org/.
- een meerderheid van de Tweede Kamer vóór het verplicht chippen van katten is? Dankzij de chip kan de eigenaar van een kat sneller teruggevonden worden. Jaarlijks belanden er ruim vijfendertig duizend katten in een asiel. Maar vijftien procent hiervan kan aan de hand van chipgegevens worden teruggebracht naar de eigenaar. Ook streeft men ernaar om door het chippen het aantal zwerfkatten terug te dringen. De Dierenbescherming steunt het voorstel en hoopt dat mensen bij de aanschaf van een kat bewuster zijn van hun zorgplicht.
- februari de maand van de gebitscontrole voor hond, kat en konijn is? Veel dieren hebben last van gebitsproblemen, maar 90% van de baasjes denkt ten onrechte dat het gebit van hun maatje gezond is. Tandplak is in veel gevallen de boosdoener en daarom is het belangrijk om het gebit van uw dier goed schoon te houden. Twijfelt u over de gebitstoestand van uw huisdier? Dan is het altijd verstandig om even naar de dierenarts te gaan voor een gebitscontrole. In de maand februari kunt u bij veel dierenartspraktijken een afspraak maken voor een gratis gebitscontrole.
- er een verkiezing wordt gehouden voor de allermooiste hond van Nederland? Vanaf 8 maart tot en met 13 april kan iedereen stemmen op zijn of haar mooiste hond. De landelijke winnaar zal worden gekozen door een deskundige jury tijdens Animal Event 2018 in de Beekse Bergen. Deelnemen aan de verkiezing en stemmen kan via de website: https://www.mooistehond.nl/. Wij kunnen eigenlijk niet kiezen, want elke hond is mooi op zijn eigen unieke manier!

 

Groetjes,

Het Brutus Team