Juni 2016

Nieuwsbrief juni 2016

Inleiding

Wij willen jullie waarschuwen voor de gevaren tijdens warme zomerdagen. Heel veel mensen vergissen zich hierin en denken dat de honden er geen (of weinig) last van hebben. Niets is minder waar. Honden kunnen namelijk veel minder makkelijk hun warmte kwijt raken dan wij mensen. Elke zomer weer overlijden er honden doordat ze bijvoorbeeld “even” zijn achter gelaten in een warme auto, of omdat ze “gezellig” mee moesten rennen naast de fiets. Ons advies is dan ook om uw hond ‘s morgens vroeg en ‘s avonds laat goed uit te laten. Overdag zijn kleine plasrondes vaak voldoende. Meld uw hond alleen voor de uitlaatservice aan als het echt nodig is. Oudere honden en honden met een platte snuit, nemen wij alleen mee tijdens de ochtendronde en de middagronde wordt vaak ingekort. Het gebruik van een koelhalsband wordt zeer op prijs gesteld. Wij zorgen natuurlijk voor voldoende water tijdens en na de wandeling, maar zorgt u ook voor voldoende drinkwater in bijvoorbeeld de bench?

Nieuwe honden:

Senna - Labrador

Spike - Engelse Bulldog

Sam - Havanezer/Schapendoes

Huldra - Ierse Setter

Oprah - Labrador

Ozzy - Friese Staby

Mula - Labradoodle

Dhara - Labradoodle

Luna – Havanezer

Wij wensen jullie natuurlijk veel plezier bij de uitlaatservice.

Website in het zonnetje

Bij Brutus lopen er altijd veel verschillende stagiaires rond, sommige daarvan springen er echt uit, omdat ze bijvoorbeeld altijd aan het lachen zijn, of juist een bijzonder talent hebben. Zo ook Rolinka. Zij tekende de hond van medewerkster Maaike helemaal na met potlood. Wij waren erg onder de indruk van haar tekenkunsten en daarom willen wij haar website bij deze graag in het zonnetje zetten.

Hoi! Mijn naam is Rolinka. Ik vind het heel erg leuk dat ik als website in het zonnetje bij Brutus mag staan. Ik ben inmiddels al ruim 7 jaar bezig met realistisch tekenen. Soms een beetje meer dan een andere keer. Mijn voorkeur gaat sterk uit naar het tekenen van dieren. Het mooiste aan tekenen vind ik dat je nooit uitgeleerd kan raken! Wil je dat ik een portret teken van jouw huisdier? Kijk voor mijn portfolio en tarieven op mijn website! www.rolinka-art.nl

In Memoriam

Wij zijn heel blij om jullie te kunnen mededelen dat er in de afgelopen twee maanden geen enkele hond in onze uitlaatservice overleden is. Wel zijn er een aantal hondenvriendjes verhuisd naar buiten Zwolle en dat zijn onder andere Lua en Sherlock.

Lua heeft een speciaal plekje in ons hart. Ze is een super lieve Schotse herder, die wij heel wat jaren wekelijks uit hebben gelaten. Lua hoefde je niks meer te vertellen, die was al helemaal ingeburgerd. Ze liep los naar de bus en liep altijd gezellig met de groep mee. De eigenaresse van Lua is al zeker 12 jaar klant bij Brutus. Vroeger ging haar witte herder Chinook ook altijd al mee. Wij wensen Lua en haar vrouwtje heel veel plezier in Nijmegen.

Ook Sherlock is helaas verhuisd. Wij hebben Sherlock het afgelopen jaar zien groeien tot een mooie volwassen en ondeugende Australian Shepherd en zullen hem en zijn fratsen dan ook erg gaan missen. Wij willen de baasjes van Sherlock bedanken voor alle meubels die wij gekregen hebben voor alle medewerkers / vrijwilligers en jongeren bij ons bedrijf en wensen jullie een fijne tijd in Meppel.

Medewerker van de maand.

Wij hebben stagiaire Suzan de volgende vragen gesteld: 
 
1) Je loopt alweer bijna een heel (school)jaar stage bij ons, wat vind je het allerleukste?
Het allerleukste vind ik de sfeer binnen het bedrijf. De werknemers zijn allemaal suuuper gezellig en dat maakt eigenlijk alles leuk. Natuurlijk heb ik extra leuke dingen meegemaakt, zoals bijvoorbeeld; het flessen van Ed & Fred, de baby- geitjes. Ook de cavia's vind ik heel leuk om te knuffelen en verzorgen.
 
2) Je hebt zelf ook net een nestje met caviaatjes, zijn deze allemaal al gereserveerd?
Haha dat klopt, mijn cavia is 24 Mei bevallen van 5 jonge cavia's. Twee beertjes en drie zeugjes. Het zijn 'speciale kleurtjes'. De beertjes zijn black & tan, twee zeugjes zijn zilvervos en het andere zeugje weet ik niet precies, maar die is natuurlijk ook heeeeel erg mooi! Er is pas 1 zeugje gereserveerd en de rest zoekt nog een lief baasje. 
 
3) Heb je al een idee wat je later wilt gaan doen als je je Dierverzorging opleiding hebt afgerond?
Na deze opleiding wil ik nog een andere opleiding gaan doen; Artiest. Dat is natuurlijk heel iets anders maar het lijkt me erg leuk. Daarna kijk ik wel weer verder. Ik heb nog niet echt een baan in gedachten.
 

Dier van de maand

Op Facebook hadden wij een berichtje geplaatst, waarin wij vertelden dat wij op zoek waren naar de leukste Labrador in onze uitlaatservice. Wij willen onze vrienden op Facebook bedanken voor alle leuke Labrador foto’s, het was best moeilijk kiezen! Maar er kan er maar 1 de leukste zijn en wij hebben gekozen voor de zwarte labrador reu Troy! Troy is altijd blij en enthousiast als hij weer mee mag en heeft een smile van oor tot oor! En niet alleen als we hem ophalen, maar natuurlijk ook tijdens de gehele wandeling, blijft hij je toe lachen. Voor Troy is het leven 1 groot feest en wij gaan het nog feestelijker voor hem maken, want hij krijgt binnenkort een lekkere verrassing!

Wat dieren willen

Vanaf afgelopen week is de buurman van Brutus, op de Botlek nummer 4, gestart met een bedrijf dat zich specialiseert in diervoeding.

Het bedrijf heet: ‘Wat dieren willen’ en is gespecialiseerd in Kant en klaar Vers Vlees (KVV) en Barf. Barf staat voor Bones and Raw Food.

Het voordeel van vers vlees geven aan je huisdier (hond, kat, fret… etc) is dat de samenstelling van het voer dicht aan ligt tegen wat de dieren in de vrije natuur ook zouden eten. Dit zorgt voor een betere algehele gezondheid van het dier. Ontlasting is beter en minder, het dier stinkt niet meer uit de bek, geen aanslag meer op de tanden en de vacht gaat heel mooi glanzen.

Ben je ook geïntresseerd? Speciaal voor de klanten van Brutus, krijg je bij de eerste bestelling 10% kennismakingskorting. Als je bestelt, geef dan aan dat je via Brutus bij ons bent gekomen.

Je kunt Wat dieren willen vinden online:

www.watdierenwillen.nl

Of via Facebook -> www.facebook.com/versdiervoer

Of gewoon bij ze aanbellen naast Brutus op de Botlek 4 te Zwolle. Natuurlijk mag bellen altijd. 06-40293199 of mailen naar contact@watdierenwillen.nl

Wist u dat?

- wij u willen vragen om tijdig uw vakantie aan ons door te geven, zodat wij niet onverwachts bij u in huis komen terwijl wij er niets te zoeken hebben en er bijvoorbeeld een alarm af gaat?

- het vaak gebeurt dat er klanten bij de buren op de stoep parkeren?

- wij u vriendelijk, doch dringend, willen verzoeken, de auto’s aan de overzijde van de weg te parkeren of in de zijstraat de Gantel?

- veel honden met deze warme dagen erg graag in een modderpoel gaan liggen baden?

- wij dit helaas niet altijd kunnen voorkomen?

- wij er dan natuurlijk alles aan zullen doen, om uw hond weer zo schoon mogelijk thuis af te leveren?

- wij het op prijs stellen wanneer u een extra handdoek klaar wilt leggen?

- Maaike weer meerdere dagen per week bij Brutus komt werken?

- zij ook vaak 1 dag in het weekend komt helpen?

- wij dat natuurlijk erg gezellig vinden?!

- wij bijna 1500 likes hebben op Facebook en het binnenkort dus tijd wordt voor een klein feestje?!

Graag tot de volgende nieuwsbrief in augustus.

Groetjes,
Het Brutus team