Juni 2017

Nieuwsbrief juni 2017

 

Inleiding

Houdt u er rekening mee dat de zomer weer in aantocht is en dat we door warm weer en de vakantiedrukte uw hond soms op andere tijden op komen halen, dan dat u van ons gewend bent?

 

Nieuwe honden:

Che - Franse bulldog

Bowie - Briard

Gijs - Vizla

Milou - Barbet

Sammie - Franse bulldog

Tony – Mopshond

Tess – Duitse herder

 

Wij wensen jullie natuurlijk veel plezier bij de uitlaatservice.

 

In Memoriam

Layla was de allerliefste Jack Russel die wij ooit gekend hebben. Niks ten nadele van alle andere lieve Jack Russels natuurlijk, maar Layla was gewoon bijzonder met haar mooie koeienvlekken. Koekjes was ze gek op en we moesten uit kijken dat ze het zakje waar de koekjes in zaten niet te pakken kreeg. Echt een klein koekiemonster. Ze genoot altijd van de wandelingen en zat het liefste gezellig bij ons voorin de bus. Jarenlang hebben we bij thuiskomst wat in haar boekje geschreven, wat op tafel klaar lag. Altijd stond daar hetzelfde in, dat ze het zo leuk had gehad, genoten heeft van de koekjes en dat ze de modderpoel ook weer eens ontdekt had. De laatste keer dat wij haar ophaalden, bleek ze ineens blind te zijn. Dat was echt een schrok. Zo kenden wij Layla niet. Daarna ging het heel snel. Nadat de baasjes van verschillende specialisten te horen hadden gekregen dat Layla’s nieren niet meer werkten hebben ze haar in laten slapen. Wat een verdriet en wat zal ze gemist worden.

 

Jara, een Vizla ging niet zo heel vaak mee, maar vond het altijd wel gezellig, wanneer ze weer opgehaald werd. Jarenlang is ze klant bij ons geweest en ze was een lieve en makkelijke hond. Het is altijd verdrietig om dan te horen dat de hond overleden is na al die jaren.

 

Donnie, de lieve Rottweiler van Carl, is ook op veel te jonge leeftijd overleden. Bij deze een paar mooie woorden van Carl zelf: Donny onze lieve matti. Vannacht toch nog plotseling overleden. 05:00 uur stierf je in onze armen. Zo jong en nog net geen 2. Je kwam bij ons en je was niet makkelijk, maar je paste je zo goed aan in ons drukke Brutus bestaan. Je was een plaatje, ons maatje. We gaan je ontzettend missen. Nu heb je rust, dag mattie.

 

Bowie, een lieve Franse bulldog is gelukkig niet overleden, maar wel verhuisd naar Leiden. Omdat wij ook hem ontzettend gaan missen en hij ruim 6 jaar met onze uitlaatservice mee ging, willen we hem toch graag even benoemen. Ondanks dat Bowie doof is, luisterde hij als de beste. Hij hield ons altijd heel goed in de gaten tijdens de wandeling en kwam direct naar je toe als je je hand omhoog hield. Hij was de knapste bulldog die wij in de groep hadden met zijn mooie blauwe oog. Zo’n bijzondere bulldog kom je niet snel tegen. Veel plezier in Leiden en leef je lekker uit op het strand Bowie!

 

Dier van de maand

Sjors is zo leuk! Een Shih-tzu die altijd vrolijk is en zich prima weet te redden in de groep. Altijd een feestje als je Sjors ophaalt, want dan staat hij al bij de deur te trappelen van ongeduld en springt bijna in je armen om opgetild te worden. Sjors vind iedereen en elke hond leuk, of je nou een grote Malamute bent, een drukke Labrador of een speelse Terriër, Sjors vind het allemaal prima. En Sjors luistert ook nog eens super goed, dus verdient het absoluut om Dier van de Maand te zijn!

 

Medewerker van de maand.

Heidi Bolks heeft een maand stage gelopen bij ons en net deze week haar stage afgerond. Toch wilden we haar graag nog even een paar vragen stellen.

1) Hoe kwam je zo bij Brutus als stageplek terecht? Ik kende stichting Flappus via een konijnen facebookforum, en was nieuwsgierig geworden. Ik kwam erachter dat Brutus en stichting Flappus van dezelfde eigenaar is en dat ik daar vast veel zou kunnen leren over alle huisdieren. Toen ik tijdens mijn kennismakingsgesprek te horen kreeg dat ze ook egels, eekhoorns en vogeltjes opvangen, was ik meteen om.

2) Wat vond je het leukste bij ons? Ik vind het erg leuk dat er een grote diversiteit aan dieren is bij Brutus/flappus en dat Carl nergens zijn hand voor omdraait. Van kittens tot eekhoorns en van honden met moeilijk gedrag tot kwarteleieren, alles is welkom en word met liefde behandeld.

3) Wat wil je gaan doen als je je opleiding hebt afgerond? Als ik klaar ben en mijn papiertje paraveterinair dierenartsassistente op zak heb, dan zou ik graag gaan werken in een dierenartsenpraktijk waar een grote diversiteit aan dieren is, zodat ik altijd nieuwe dingen kan blijven leren.

Succes met je opleiding Heidi!

 

Website in het zonnetje

Toen we deze maand de Mopshond Tony voor het eerst ophaalden en even aan het praten waren met de eigenaresse, kwamen we tot de ontdekking dat Tony een speciale grasdoos tot zijn beschikking heeft. Nu denkt u misschien: een grasdoos? Wat is dat? Dat is dus een echt stukje grasveld, voor bij u in huis.

De Grasdoos is een uniek en gepatenteerd product speciaal ontwikkeld als (omgevings) verrijking voor je huisdier. Het gras kweken ze zelf, volledig biologisch en wordt in een waterdichte, kartonnen doos aangeboden. Eenmaal thuis kan de Grasdoos direct gebruikt worden! Ideaal voor zindelijkheidstraining bij puppy’s en natuurlijk een verwennerij voor een kat die nooit buiten komt. Ook konijnen en cavia’s kunnen hier lekker van smikkelen. Voor elk dier geschikt, dus bestel hem snel op: https://www.grasdoos.nl/

 

Grasaren en Bereklauwen

Het bos is weer mooi groen geworden en overal komen ze weer tevoorschijn; de gevaarlijke grasaren en bereklauwen.

Een grasaar is eigenlijk wild gras en komt niet alleen in het bos voor, maar ook bij u langs de straat en op de stoep. Het bestaat uit zaden en een soort weerhaakjes. De grasaar wordt ook wel kruiper genoemd. Deze grasaren kunnen bij de hond op verschillende plaatsen door de huid heendringen. Omdat er aan een grasaar een scherpe punt zit met een soort weerhaakjes, kunnen ze letterlijk het lichaam "inkruipen". Vooral tussen de tenen, bij de oren en in de neus van de hond. Het lichaam ziet deze zaden als lichaamsvreemd materiaal en reageert dan met een ontsteking. Meestal zie je de grasaar niet direct zitten, maar merk je wel dat de hond ergens last van heeft. Een bezoekje aan de dierenarts is dan de enige oplossing, zodat hij deze er met een speciale tang weer uit kan trekken. Kijk voor meer informatie op: http://www.doggo.nl/artikelen/recreatie/grasaren-en-honden/

In Nederland hebben we 2 soorten berenklauwen: de reuzenberenklauw (5m) en de gewone berenklauw (2m). Beiden zijn te herkennen aan de witte bloemschermen en de grote behaarde bladeren. De reuzenberenklauw heeft ook herkenbare rode vlekken op de stengel. De plant komt vaak voor langs de waterkant en in bermen en wordt steeds vaker gezien in stedelijk gebied. De grote boosdoener is het sap van de berenklauw. Als een hond in aanraking komt met het sap zullen er na ongeveer 24 uur rode, jeukende vlekken of blaasjes ontstaan. Dit proces zet zich voort en er zullen zelfs zwellingen een blaren ontstaan die op brandwonden lijken. De genezing duurt gemiddeld 1 à 2 weken. Als het sap in de ogen terechtkomt, kan de hond hier zelfs blind van worden. Wilt u meer weten? Kijk dan op: https://www.mcvoordieren.nl/berenklauw

 

Marnix

Na jarenlang bij ons gewerkt te hebben, zowel als vrijwilliger als betaalde kracht, heeft Marnix besloten te stoppen bij ons en zich volledig in te zetten bij het Kamper Genot in Kampen. Hij is een geweldige dierenvriend en collega! Niets was hem te gek; of hij nou de konijnenhokken moest verschonen, afval weg moest brengen naar de Rova, de fotograaf moest helpen assisteren, of de honden uit moest laten, aan Marnix kon je het wel over laten. Marnix, bedankt voor al je trouwe diensturen en we hopen je nog eens terug te zien! Veel succes gewenst in Kampen.

 

Wist u dat:

- Er een nieuw kattenverblijf is geopend aan de Gein 29?

- Wij daarom dit jaar meer katten kunnen huisvesten tijdens de zomervakantie?

- Er nog plek is om uw kat aan te melden voor een luxe vakantieverblijf in ons poezenhotel? - U dit gemakkelijk met 1 druk op de knop, online kunt doen? http://www.brutus-zwolle.nl/?poezenhotel,4

 

Wij wensen u een fijne zomer.

Groetjes, Het Brutus team.