Mei/ juni 2018

 

Inleiding


Wisselende temperaturen kenmerkten de afgelopen weken ons land. Zo waren er tropische temperaturen van wel bijna 30 graden Celsius, maar miezerige motregen en koudere temperaturen klinkt ook niet vreemd in de oren. Zo maken we ons dan ook al massaal op voor de zomervakantie. Sommige mensen hebben hun vakantie voor de zomer al geboekt en maken zich klaar voor de periode waar ze even lekker kunnen ontspannen. Zo is de zomerperiode voor de uitlaatservice altijd een rustige periode. De honden mogen namelijk vaak mee met de vakantie of logeren anders ergens in een pension.

Het poezenhotel en dierverzorging aan huis van Brutus kent daarentegen een piek van alle katten die in het Brutus poezen hotel of bij hun thuis verblijven. Veel katten komen bij Brutus in één van de kattenkamers logeren, terwijl de baasjes lekker genieten van een welverdiende vakantie. Wij staan de gehele zomer dag en nacht voor de dieren klaar. Totdat zij weer worden opgehaald door hun baas, zorgen wij ervoor dat ze tot die tijd genoeg knuffels krijgen.

 


Update


Het is vast niet aan uw aandacht ontsnapt. Dierverzorging Brutus is sinds 6 mei niet meer woonachtig aan de Botlek 6. Wát heeft iedereen z’n best gedaan om de verhuizing zo spoedig mogelijk te laten verlopen voor de medewerkers, maar vooral ook voor alle dieren. Na een flinke verhuizing zijn wij nu tijdelijk woonachtig aan de Frankhuisweg 31 in Zwolle.

Voor de uitlaatservice is er verder niets veranderd, alleen dat we nu een eigen losloopterrein tot onze beschikking. De honden worden nog steeds in de ochtend of middag bij huis opgehaald en mogen ruim één uur lekker spelen met soortgenootjes. Zo ziet u vaak ook foto’s voorbij komen op onze Brutus Facebook-pagina. U volgt ons vast al op social media, toch?

 

https://www.facebook.com/search/top/?q=brutus%20-%20hondenuitlaatservice%20en%20dierverzorging%20-%20zwolle%20e.o.

 

 

 

Nieuwe honden


Welkom bij de uitlaatservice! Wij wensen jullie veel plezier tijdens onze wandelingen.

James – Gladharige Teckel

Kai – Witte Herder

Puck – Vizla

Danko & Dana –Somojeed & Kruising Somojeed
Falco - Zwitserse witte herder

 

 

In memoriam


Taco was een hele lieve zachtaardige hond die vijf jaar lang in het asiel heeft gezeten in Spanje, voordat hij bij een fijn gezin terecht is gekomen. Gelukkig heeft Taco deze kans gekregen. Als er 1 hond braaf was, dan was het Taco wel, super sociaal naar de andere honden en alle mensen. Wij kennen Taco al jaren als vast gezicht van de uitlaatservice. Een zeer vriendelijk hond die wel van een knuffel hield, hij kon dan helemaal in je kruipen. Met één oog, het andere oog is een aantal jaren geleden chirurgisch verwijderd, is Taco altijd een bijzondere verschijning geweest. Wij gaan zijn vriendelijke koppie missen. Rust zacht Taco.

 

Na een aantal jaren genoten te hebben van Beau, moeten wij hem nu gaan missen tijdens de wandelingen. Beau was een enthousiaste en gezellige labrador, hij stond altijd wel klaar voor een wandeling. In de loop van de jaren kreeg hij een aandoenlijk grijs snuitje. Hij wist altijd precies wat hij wilde en hij kon altijd heerlijk genieten van een Brutus uitje. Wij gaan Beau zijn eigenwijze karakter missen.

 

 

Ook Hovawart Rosko die jarenlang mee is gegaan met onze uitlaatservice is er helaas niet meer. De Hovawart is een ras wat wij niet veel meer zien. Rosko was een trouwe vriend en een plaatje om te zien. Helaas heeft grote Rosko onlangs een maagkanteling gehad en is daar niet goed van hersteld. Tijdens de wandelingen was Rosko altijd braaf en zeer volgzaam. In de loop van de jaren werd Rosko iets afhankelijker want zijn zicht werd minder. Gelukkig kon hij hier zich prima mee redden. Rosko heeft een prachtig leven gehad.

Wij wensen alle baasjes veel sterkte met het verlies van hun trouwe viervoeter.

 

 

 

 

Dier van de maand


Tibo, Jack Russel.
Wat een vrolijk mannetje is Tibo, een wat ouder reutje die al jaren met ons meegaat bij de uitlaatlaatservice. Jarenlang ging Barrat de Vizla samen met Tibo mee. Helaas is zijn maatje begin dit jaar overleden en moet hij het nu alleen doen. Tibo is bij iedereen wel bekend, hij komt je altijd rustig groeten en Tibo wordt erg vrolijk als je één op één met hem wat oefeningen gaat doen. Zo is hij de laatste weken veel te vinden bij de attributen die gebouwd zijn voor de honden die graag willen klimmen. Samen met onze medewerkers van de uitlaat durft hij dat wel aan. Tibo is maar klein, dus is hij vaak te vinden op het veld dat wij speciaal hebben ingericht voor de wat kleinere honden. Tibo vermaakt zich wel en heeft het dubbel en dwars verdiend dat hij nu dier van de maand is.

 

 

 

Uw Stadsboer in het zonnetje


Tijdens een gesprek wat eind vorig jaar plaatsvond tussen dierverzorging Brutus en Uw Stadsboer Zwolle werd een mooie samenwerking geboren. Zo werd al snel duidelijk dat het contact onderling erg prettig verliep en dat er veel mogelijkheden waren voor in de toekomst. Zo werd er gesproken over hun biologische producten en de landerijen waar zij over beschikken. Één van deze landerijen hebben wij om mogen toveren tot het eerste Brutus losloopterrein van Zwolle.

Nog steeds zijn wij bezig om het terrein wat speciaal is ingericht voor uw trouwe viervoeter te upgraden. Zo wordt de behendigheidsbaan voor alle honden toegankelijk gemaakt en zijn er verschillende velden waar de honden over kunnen worden verdeeld waar zij zich aan verschillende bezigheden kunnen wagen. Wij zijn Uw Stadsboer erg dankbaar voor dit terrein en de leuke activiteiten die we met de honden mogen ondernemen.

Uw Stadsboer willen mensen graag een bewuster makkelijker leven laten ervaren, een duurzame levensstijl is dichtbij dan de meeste mensen denken. Een jaar geleden zijn zij met het bedrijf gestart en samen met biologisch boer Sjoerd Hoekstra geven zij hun missie van een bewuster en makkelijker leven vorm. Op de Tippe lopen nu koeien, midden in de wijk waar zij wonen.

Remco Sluiter, eigenaar van Uw Stadsboer heeft een wandelpad aangelegd, genaamd het Haagpad. Hier kunnen mensen wandelen en zelfs leren over de natuur en de koeien. Zo staan er borden aan de rand van het Haagpad, waar leuke weetjes op staan. Bezoek eens snel de website van Uw Stadsboer: http://www.uwstadsboer.nl/

 

 

Medewerker van de maand


Deze maand zetten wij medewerkster Michaela in het zonnetje. Micheala behoort inmiddels tot het meubilair en is sinds klein meisje al bekend bij Brutus. Toen Brutus net was gestart, liet zij samen met Carl honden uit van de uitlaatservice. Om haar beter te leren kennen, hebben we Micheala een paar vragen gesteld.

  1. Hoe ben je precies terecht gekomen bij Brutus?

Ik ben in de zomer van 2016 als betaalde vakantiekracht begonnen. Vroeger liep ik wel eens mee met de hondenuitlaatservice als kind. Carl kent mij al heel lang en ik vond het altijd erg leuk dat ik vaak mee mocht helpen.

  1. Kan je in het kort vertellen wat je werkzaamheden bij Brutus inhouden?

Eigenlijk doe ik van alles. Ik werk voornamelijk met de dieren, zo houd ik de verblijven schoon en hygiënisch, geef ik de dieren voer, water en wat ieder dier nodig heeft. Zo ben ik ook wel eens werkzaam in de uitlaatservice. Dat vind ik ook erg leuk om te doen.

  1. Met welke dieren werk je het liefst?

Met de honden werken vind ik toch wel het leukst. Zo hebben we nu ook een eigen losloopterrein waar je samen met de mensen van de uitlaat de honden kunt trainen en spelletjes met ze kan doen. Soms ga ik ook mee de honden in de ochtend ophalen. Dan zijn ze zo blij dat ze met ons mee mogen. Dat is echt een feestje voor ze! Het meeste werk ik toch wel met de katten.

 

 

Wist u dat:· Het 13 mei regionale Vogeldag is. De Vogeldag valt in de Nationale Vogelweek van de Vogelbescherming. http://www.vogelweek.nl/

· Niet alleen chocolade is slecht voor je hond.Zelfs een klein beetje van het volgende kan nierfalen bij honden veroorzaken: druiven, rozijnen, chocolade, macadamia noten, gekookte uien, of dingen met cafeïne kunnen ook schadelijk zijn. Ook appel- en peerzaden bevatten kleine sporen van arseen, waar je hond erg ziek van kan worden.

· Op 27 mei dag van de hond wordt gevierd. De nationale dag van de hond heeft dit jaar voor de achtste keer plaats gevonden en daar stond menig mens weer even bij stil. Want de trouwe viervoeters zijn voor velen een onmisbaar lid van het gezin.

· De kleinste hond ter wereld was slechts 113 gram.De kleinste hond ooit geregistreerd was een Maltees en woog slechts 113 gram toen hij volgroeid was!

· Honden kunnen ziektes ruiken. Honden hebben geweldige neuzen! Ze ruiken allerlei dingen, met inbegrip van kanker, epilepsie en diabetes! Onderzoekers geloven dat honden de vage geuren kunnen oppikken die door de abnormale cellen worden afgegeven.

· Wij op 22 juni onze hond mee mogen nemen naar werk? Het is namelijk dan ‘Take your dog to work’ day. Zo wordt 22 juni de leukste dag op werk! Neem jij ook je hond mee naar werk?

· Als we nu de jacht-op-de-staart zouden kunnen verklaren. Honden en katten draaien in cirkels voordat ze gaan liggen, omdat deze instinctieve actie in het wild helpt om van lang gras een bedje te maken. De jacht op de staart zou daar mee te maken hebben.

· Vrijdag 29 juni hondenuitlaatservice Brutus een open dag verzorgd? Tussen 16.00 uur en 19.00 uur zijn er verschillende activiteiten te doen op het Brutus Honden Losloopterrein. Bent u er ook bij?

 

 

Groetjes,

Het Brutus team