Oktober 2016

Nieuwsbrief oktober 2016

Inleiding

Veel later dan u van ons gewend bent, is hier dan eindelijk de nieuwsbrief van oktober. Onze excuses hiervoor. Natuurlijk hopen wij dat jullie het weer leuk vinden om te lezen wat ons zoal bezig heeft gehouden in de afgelopen maanden. Wij zijn dolblij u te melden dat onze Facebook pagina inmiddels de 1500 likes gepasseerd is en natuurlijk delen wij daarom leuke prijzen uit. Wij willen u vragen, vooral zo door te gaan, zodat wij over een jaar misschien wel 2000 likers zullen hebben. Hoe mooi zou dat zijn?!

Nieuwe honden:

Roxy – Boxer
Hugo – Teckel
Skylar - Epagneul Picard
Diesel – Labrador
Dribbel – Boomer
Roos – Labrador
Nacho – Boxer
Hayden - Border collie/herder
Gijs - Cane Corso
Lara – Labrador
Eevee – Labrador
Willem - Beagle

Wij wensen jullie natuurlijk veel plezier bij de uitlaatservice.

Dier van de maand

Ongeveer 2 jaar geleden werden wij benaderd door een super aardige mevrouw die graag een keer mee wilde met de uitlaatservice, omdat zij binnenkort een hondje uit het buitenland ging adopteren en benieuwd was hoe de uitlaatservice in zijn werk ging. De wandeling was haar erg goed bevallen en een paar weken later mocht Negro, toen hij eenmaal in Nederland was, gezellig elke week met ons mee. Onlangs hebben zij een nieuw hondje erbij, een rasechte Teckel, genaamd Hugo. Negro en Hugo zijn van het begin af aan onafscheidelijke maatjes en wij hebben al veel mee gemaakt met deze twee boefjes, tijdens de uitlaatservice. Wij hopen dan ook dat ze nog heel lang gezellige avonturen mogen beleven samen en met veel plezier benoemen wij ze tot Dieren van de Maand Oktober. Jullie kunnen binnenkort wat lekkers verwachten thuis.

In Memoriam

Blonde Bouvier Astha, alle medewerkers hebben jou weleens in de groep gehad. En in elke groep was jij de heer en meester van het stel. Elke doordeweekse dag ging je met ons mee. Wat had jij het altijd naar je zin, als je eenmaal in het bos was, want in huis wilde je soms je mand niet uit komen. Schoon haalden wij je op, maar het was onmogelijk om je ook weer schoon af te leveren. Voordat wij het door hadden, lag je alweer te genieten in een modderpoel, daar was gewoon geen ontkomen aan. Behalve als wij je aan de lijn hielden, maar gelukkig vond je vrouwtje dat niet nodig en mocht jij lekker je gang gaan in het bos. Vanwege een vergrote prostaat en het niet meer goed kwijt kunnen van je ontlasting en de bijbehorende pijn, hebben je baasjes je helaas in moeten slapen.

Golden retriever Mundo, jij was de liefste van allemaal! 13 jaar ben je geworden en ging elke week met ons mee. Al vanaf zijn 1e jaar werd hij uitgelaten door Natasja en Carl. Daarna is hij uitgelaten door alle collega’s die de wijk Stadshagen hebben gereden, oa. Myrthe, Heleen, Kimberly, Anja en Sven. Mundo was een geboren leider, maar liep steeds vaker achterop. Hoe ouder hij werd, hoe liever en wij gaan hem dan ook ontzettend missen!

Lady, 1 hondje van de 3 musketiers. Altijd haalden wij Lady met haar 2 maatjes op, namelijk: Tessa en Spike. Nu is de jongste van het stel er helaas niet meer vanwege een hersentumor. Lady, was een super lieve Jack Russel, die altijd erg genoot van de wandelingen. Omdat wij altijd dachten dat Tessa of Spike als eerste zou overlijden, schrokken wij enorm van dit bericht. Het zal ook voor ons even wennen zijn als wij Tessa en Spike ophalen en Lady is er niet meer.

Nemo, een Schotse herder is helaas maar 8 jaar geworden. Nemo was een bijzondere hond, die het altijd weer presteerde om aan het eind van de wandeling, terug bij de bus, uit zijn tuig te ontsnappen en wij hem weer moesten vangen. Veel te vroeg is hij van ons heen gegaan, een maagtorsie werd hem helaas fataal.


Wij willen de baasjes heel veel sterkte wensen met het verlies van hun trouwe viervoeter.

Medewerker van de maand.


Dit keer hebben wij Cees benoemd tot medewerker van de maand.

Cees is een goede vriend van Carl en de man die achter de schermen heel veel voor Brutus betekend. Cees houdt zich vooral bezig met de administratie en de intake gesprekken met nieuwe werknemers. Ook voor alle han- en spandiensten ben je bij Cees aan het juiste adres. Verder heeft Cees ook nog een gedeelte van zijn huis beschikbaar gesteld voor het onderkomen van vele konijnen van stichting Flappus, waar Carl hem natuurlijk ook erg dankbaar voor is. Cees zijn grootste fan is Storm, de roodstaart Ara. Altijd zit Storm op het balkon te wachten op zijn walnootje en als hij die niet heel snel krijgt, kan de hele buurt daarvan meegenieten. En waar alle medewerkers ook altijd erg van genieten, is het kerstdiner, die jaarlijks door Cees verzorgd wordt.

Cees bedankt dat je altijd voor Carl en ons klaar staat!

Website in het zonnetje


Begin oktober zijn medewerksters Anja Pot en Maaike van der Maden samen met nog 3 vriendinnen naar het asiel Animal in Need in Spanje geweest. Maaike heeft daar ontzettend veel foto’s gemaakt van alle honden die nog een goed thuis zoeken. Bijna dagelijks worden haar foto’s en collages gedeeld op de Facebook pagina: Animal in Need – Koekebakkers in de spotlight. Het is echt de moeite waard om deze pagina te volgen en natuurlijk wordt het delen van de berichten erg gewaardeerd.
https://www.facebook.com/koekebakker%20/?fref=ts

Prijzen festijn

Joepie, onze Facebook pagina heeft 1500 likers! 1500 mensen die ons volgen! Dat vinden wij natuurlijk super leuk en daarom mogen wij 4 mooie prijzen weggeven, gesponsord door Jumper Diersuper Zwolle, Wat Dieren Willen, Hersenwerk voor Honden onder begeleiding van Anja Pot en natuurlijk nog een prijs van Carl zelf, 10 gratis wandelingen voor een Brutus klant. Klik snel op de volgende link en doe mee! https://www.facebook.com/BrutusHondenuitlaatservice/photos/?tab=album&album_id=948240668640179

Administratie problemen

Graag even aandacht voor het volgende:

Sinds enige weken doet Carl zelf de administratie, waaronder het wegboeken van de bankgegevens. Maaike van der Maden helpt hem hierbij en zorgt voor het debiteurengedeelte. Zij lopen met grote regelmaat tegen problemen aan die het de administratie niet makkelijker maken. Het is voor Carl eigenlijk niet makkelijk op te lossen, het wordt een heel gepuzzel.

Daarom willen wij u allen vragen, om het klantnummer en factuurnummer bij de overboeking te vermelden. Ook als u meerdere facturen heeft opgespaard, wilt u deze dan per factuur over maken alstublieft?! Carl zit uren achter de pc terwijl hij natuurlijk liever met de dieren bezig is.

Automatische incasso is ook een optie. Heeft u daar belangstelling voor, stuur dan Carl even een mailtje, dan ontvangt u van hem een formulier die u ingevuld terug moet sturen.

Bedankt voor uw medewerking.

Wist u dat:

- Er aankomend weekend op 5 november, een gezellige winterfair is bij de PetStop in IJsselmuiden? En dat Hersenwerk voor Honden hierbij ook aanwezig zal zijn?

- Poes Fee nog steeds niet thuis is? Helpt u mee zoeken? https://www.amivedi.nl/detail/?meldingid=1139008

- Er een milde variant van kennelhoest heerst in Zwolle? Het gaat om een milde variant die niet door de neusenting gedekt wordt. Voor meer informatie kijkt u op: http://www.kennelhoest.nl/

- Er op 17 december de jaarlijkse Santa run plaats vind in Kampen? En medewerkers van het dierenasiel Kampen hier standaard elk jaar aan mee doen? https://www.facebook.com/santarunkampen/?fref=ts

- Onze Uitlaatservice elk jaar tussen Kerst en Oud & Nieuw gesloten is?

- U niet vroeg genoeg kunt beginnen met vuurwerk training? http://www.doggo.nl/artikelen/probleemgedrag/is-jouw-hond-bang-voor-vuurwerk.php

Wij wensen u een fijne herfst en graag tot de volgende nieuwsbrief in december.

Groetjes,
Het Brutus team