Oktober 2017

Nieuwsbrief oktober 2017

 

Inleiding

De drukke zomertijd is achter de rug en de rust keert enigszins terug. Dankzij onze medewerkers, vrijwilligers en stagiaires is ook deze periode goed verlopen! Carl is inmiddels terug van zijn welverdiende vakantie, hij kan uitgerust weer aan de slag. Sven heeft de afgelopen twee weken alle werkzaamheden van Carl over genomen en dat heeft hij super gedaan! Bedankt Sven.

 

Belangrijk

Carl zal 20 oktober t/m 27 oktober zelf niet aanwezig zijn. Uiteraard worden die week alle werkzaamheden overgenomen. Wij willen u vragen om hier rekening mee te houden en eventuele wijzigingen zoveel mogelijk van tevoren door te geven aan ons. Alvast bedankt!

 

Nieuwe honden

Boaz - Sint Bernard
Barley - Labrador
Alina - Dobermann
Magic - Golden Retriever
Bink - Boomer
Rakker - Boomer
Loena - Witte herder
Nova - Kooiker x Nova Scotia Duck Tolling Retr.
Dex - Labrador
Max - Basset Artésien Normand
Bob - Labrador
Binck - Schapendoes
Bisou - Vizla

 

Wij wensen jullie veel wandelplezier toe bij onze uitlaatservice.

 

Dier van de maand

Wij willen Banjer, de Friese Stabij, in het zonnetje zetten deze maand!
Banjer doet zijn naam eer aan; hij is ontzettend lief, maar kan ook heerlijk eigenwijs zijn. Van jongs af aan gaat Banjer al mee met onze uitlaatservice en elke wandeling heeft hij de grootste lol. Het is een geweldige hond, die met iedereen goed kan opschieten. Alleen thuis zijn vindt Banjer best lastig, daarom verblijft hij overdag regelmatig in onze dagopvang.
Na een leuke wandeling vindt Banjer het heerlijk om in de dagopvang te knuffelen met medewerkers, vrijwilligers; eigenlijk met iedereen die in ons bedrijf rondloopt. Die twee mooie, trouwe ogen kijken je dan smekend aan, u begrijpt dat wij dat niet kunnen weerstaan! Hij ploft graag neer op je schoot, om vervolgens in een diepe slaap te vallen. Dan droomt hij vast over alle avonturen die hij deze wandeling weer heeft meegemaakt. Deze leuke allemansvriend verdient het om Dier van de Maand te zijn!

 

Website in het zonnetje

Het is alweer oktober, de herfst doet zijn intrede en de temperaturen dalen. Maar niet getreurd, want deze maanden zijn uitstekend om samen met uw hond erop uit te gaan en fit te worden! Tegenwoordig sporten veel mensen samen met hun geliefde viervoeter. Hardlopen, steppen, bikejoring. Wie weet heeft u de term al eens voorbij horen komen: we noemen dit canicross. Sportief bewegen in de natuur samen met uw hond. Alle typen honden zijn welkom in deze sport, maar uiteraard dient u wel in acht te houden dat het ene ras geschikter is voor canicross dan het andere. Er zijn zelfs canicross wedstrijden en sinds 2012 is er ook een officieel NK, waarbij u samen met uw hond zo snel mogelijk een parcours aflegt. Wij zijn erg enthousiast over deze nog vrij onbekende sport. Het bevordert een goede band tussen mens en hond én zowel uw eigen conditie als de conditie van uw hond gaan erop vooruit. Wel willen we u op het hart drukken dat het sporten langzaam opgebouwd moet worden. Ga dus niet uit enthousiasme vandaag ineens 5 km hardlopen met uw viervoeter, maar doe het rustig aan en kijk wat wel en niet bij uw hond past. Net als mensen is elke hond uniek en heeft elke hond een andere conditie en andere interesses. Bent u nieuwsgierig geworden naar canicross? Hier kunt u alles lezen over hardlopen, steppen en bikejoring met uw hond: http://www.canicrossnederland.nl/

 

Medewerkster van de maand

Deze maand hebben wij stagiaire Donna een aantal vragen gesteld.

1) Je loopt nu alweer enkele weken stage bij ons. Hoe ben je op het idee gekomen om bij Brutus je stage te gaan volgen?
Mijn keuze qua stage was erg snel gemaakt, Brutus staat bekend als een goed leerbedrijf en dat was waar ik naar op zoek was. Tot nu toe hebben ze dat zeker waargemaakt, ik geniet van alles en vooral van hoeveel ik leer in een korte tijd.

2) Zowel in de uitlaatservice als in het pension ben jij te vinden. Welke werkzaamheden vind je het leukst binnen ons bedrijf?
Mijn passie ligt zeker bij honden, vandaar dat de uitlaatservice ook zeker op nummer één staat. In het pension vermaak ik mij ook erg goed, de afwisseling maakt het werk juist heel leuk en leerzaam. Maar als je mij echt vraagt wat ik de leukste werkzaamheden vind, dan zijn dat zeker de dingen waarmee je een verschil kan maken zoals bijvoorbeeld dat extra beetje aandacht wat een dier nodig heeft.

3) Momenteel volg je de opleiding Dierverzorging. Wat zou je graag willen doen nadat je je diploma hebt behaald?
Ik heb mijn diploma op niveau 2 afgelopen jaar gehaald, ik heb bewust gekozen om door te stromen naar niveau 3 Dierverzorging zodat ik nog meer stages kan lopen. Als ik dit goed kan afsluiten wil ik doorgaan met paraveterinair niveau 4, dan heb ik voor mijn gevoel pas echt mijn doel bereikt.

 

Anja

Het zal u waarschijnlijk niet zijn ontgaan, maar toch willen we er in deze nieuwsbrief even op terug komen. Anja, medewerkster van Brutus en onze collega, heeft na 6,5 jaar besloten om elders een nieuwe uitdaging aan te gaan. We kennen Anja als een hardwerkende, gezellige en toegewijde collega. Uiteraard gaan we haar enorm missen. Anja, ontzettend bedankt voor alle jaren in ons team! We wensen je heel veel succes met alles wat er op jouw pad gaat komen.

 

Wist u dat:

- September de 'Red De Koala' maand was in Australië en daarbuiten? Deze bijzondere dieren worden bedreigd door de bouw van snelwegen, het kappen van de bomen waarin zij leven en de jacht. Elk jaar in september wordt hier aandacht aan besteed en wordt er geld opgehaald voor non-profit organisaties die zich inzetten voor de koala's.
- Honden, net als mensen, verkouden kunnen worden? Echter wordt de verkoudheid bij honden door een ander virus veroorzaakt. We noemen deze verkoudheid ook wel 'kennelhoest'. Wees dus niet bang als u momenteel aan het snotteren bent; u kunt uw hond net zoveel knuffelen als altijd!
- Het afgelopen 4 oktober Werelddierendag was? Dit was maar liefst de 87e keer. De allereerste dierendag vond plaats in 1930. Heeft u uw huisdieren extra verwend?
- Wij aanwezig waren op de eerste Dierenwelzijnsmarkt in Zwolle? De markt op 4 oktober bestond uit verschillende kramen, waaronder een dierenfotograaf en een hondengedragsdeskundige. Het was een geslaagde dag!

 

Groetjes,

Het Brutus team