Oktober / November

Inleiding


Wat een zinderende zomer hebben wij in ons normaal gesproken koude kikkerlandje gehad. Temperaturen waardoor veel mensen in ons eigen Nederland verbleven, in tegenstelling tot naar het buitenland op vakantie te gaan. Het poezenhotel was dit jaar weer, op een paar plekjes na, volledig volgeboekt en daarnaast waren de honden van de uitlaatservice heerlijk aan het chillen onder de parasols op het losloopterrein van Brutus. De zomerdrukte is nu helaas voorbij en dat vinden we best jammer, want wat was het gezellig met al die leuke katten in ons pension en alle knuffelmomenten in de zon. Voor ons zaten daar aardig wat 'vakantiegevoel' momentjes bij. Veel bekende katten koppen hebben wij terug gezien, maar zo waren er dit jaar ook best veel nieuwe gasten die even moesten wennen aan hun nieuwe omgeving. Hopelijk zien we hen volgend jaar terug.

De hondenuitlaatservice draait weer op volle toeren en wat vinden ze het weer een feestje. Ieder werkdag zijn de medewerkers van de uitlaat bezig met verschillende activiteiten op de Tippe in Zwolle. Gelukkig zijn de honden het nog lang niet zat. Op Facebook hebben we regelmatig foto’s staan van jullie trouwe viervoeters.

 


Update

Sinds 6 mei zijn we gevestigd aan de Frankhuisweg 31. Vele weten misschien al wel dat we druk op zoek zijn naar een locatie waar zowel Dierverzorging Brutus als Stichting Flappus een definitief onderkomen kunnen vinden. Tot die tijd kunnen de katten nog steeds genieten in één van de hotelkamers van het poezenhotel. Voor de uitlaatservice is vanaf mei vrijwel weinig verandert. Een definitief onderkomen lijkt gevonden, maar zodra wij hier meer over weten laten wij u dat meteen weten.


Welkom in de uitlaatservice

Puck Vizla

Aoki Cocker spaniel

Sammy Kruising Beagle

Kobbe Border terrier

Billy Franse Bullterrier

Suus - Labrador

Bram - Kruising Boxer

Gentle Golden Retriever

Guus - Labradoodle

Guus - Kruising Kooiker Beagle

Charlie - Vizla

Joep - Border Terrier

Sam - Kruising onherleidbaar

Buddha - Old Englisch Bulldog


In memoriam

Movit was een bruine labrador die al jaren lang mee ging met de uitlaatservice. Als Movit een ruimte in kwam lopen hield hij zijn staart nooit stil. Wat vond hij het allemaal gezellig. Leuke baasjes, leuke hond met een flink grijze snuit. Move-it mocht ieder jaar mee naar Italie om daar vakantie te vieren in de zomer. Ook daar gaan ze zijn vrolijke koppie erg missen. Move-it werd erg ziek, maar ondanks dat liet hij zich niet kennen. Totdat hij echt niet meer kon. We gaan je missen Movit.


Luna kruising herder husky ontzettend lief, maar een stoere meid. Zelfverzekerde hond die ook wel van een knuffel hield. Laatste jaren had ze veel last van haar rug, dus daar hielden alle medewerkers rekening mee. Deze dame gaan we ook enorm missen bij de uitlaatservice. Rust zacht Luna.


Naughty was een Glen of Imaal terrier die wij helaas niet zo lang hebben gekend. Een oude vent die van zich liet horen als hij het niet met je eens was. Hij was dol op knuffelen en lekker in zijn mandje liggen. Hij trok zich dan ook vaak terug in zijn oude vertrouwde plekje. Koekjes en wandelingen vielen bij Naughty ook altijd goed in de smaak. Helaas kon hij op 13 jarige leeftijd niet meer verder. Hij was toe aan rust. Lieve Naughty, rust zacht.


Website in het zonnetje.

Jaarlijks worden er tien duizenden dieren gedumpt aan de rand van de weg of in het bos. Konijnen en knaagdieren worden over het hek bij verschillende kinderboerderijen gegooid en zo nu en dan staat er een doos met reptielen voor de deuren. NEVER BUY, ALWAYS ADOPT is dan ook een regel die de meeste dierliefhebbers dan ook wel op het lijf geschreven staat. Je koopt niet van Marktplaats of van een kennis die een ongewenst nestje heeft gekregen. Een dier uit een asiel die een tweede kans verdiend is de betere optie. De dierenbescherming zet zich in voor dieren die in asiels zitten. De website www.dierzoektbaas.nl biedt mensen de gelegenheid om een dier te vinden wat bij ze past. Zo vind je de perfecte match, maar geef je die match ook nog een tweede welverdiende kans. Zo zijn er natuurlijk honden en katten te zien op de website, maar ook konijnen, knaagdieren, vogels en zelfs weidedieren.

Als u een maatje zoekt? Denkt u er dan eens over na om een opvang of asiel te bezoeken.


Dier van de maand

Krul is een Spaanse waterhond die al ruim vier jaar met onze uitlaatservice mee gaat. Zo weten we nog dat de eerste wandeling voor Krul erg spannend was. Een vreemd persoon in zijn huis en een vreemde auto. Gelukkig hadden wij al snel zijn vertrouwen gewonnen en kon hij niet wachten om in de Brutus bus te springen. Krul is sociaal, altijd lief naar andere honden en ontzettend vrolijk. Daarom vonden wij het tijd dat hij eens in het zonnetje werd gezet. Wekelijks mag Krul met ons mee naar het losloopterrein, waar hij zich vaak direct stort op de speeltoestellen. Dan is er na die tijd altijd nog het knuffel kwartiertje met medewerker Dami. Dank je wel lieve Krul dat je ons wekelijks vergezelt tijdens de uitlaatservice.


Medewerker van de maand

Deze maand is eigenaar Carl Withaar aan de beurt. Carl is in 2003 in zijn uppie begonnen met dierverzorging Brutus. Inmiddels zijn er meerdere werknemers die samen met hem werken om de dieren van Brutus zo goed mogelijk de aandacht en zorg te geven die ze verdienen. Zij vonden het wel eens tijd dat Carl werd geïnterviewd.

1.Hoe kwam jij er op om een hondenuitlaatservice te starten?

Jaren geleden heb ik eens een dagje meegedraaid met een uitlaatservice in Arnhem en die avond bedacht ik me dat ik een eigen uitlaatservice wilde starten. De honden maken me blij en je kan goed je energie kwijt als je met de honden bezig bent zo’n dag.

2.Vertel eens kort wat je hobby’s zijn?

Vaak ben ik iedere dag van s’ochtends tot laat in de avond bezig met Brutus en Flappus. Als ik wel vrije tijd heb, dan wandel ik graag met mijn hond of zit ik in de avond op de bank voor de tv. Daar heb ik bijna nooit de tijd voor namelijk.

3. Wat vind jij nou het aller leukste hondenras en waarom?

Ik ben gek op Bull terriërs, ze zijn zo eigenwijs en ze zien er grappig uit. Zelf heb ik ook jarenlang een Bull terriër gehad. Nadhja was net zo eigenwijs en vooral erg lief. In de toekomst wil ik heel graag weer een Bull terriër adopteren.


Wist u dat:

.