Trainingen

Een hond als maatje is niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Het is een onderdeel van uw leven geworden en u wilt het beste voor uw hond. Door een ingrijpende gebeurtenis, een trauma of andere gebeurtenissen van dergelijke aard kan bij uw hond probleemgedrag opleveren. Wat is nu precies probleemgedrag? Wat u als volkomen normaal gedrag ervaart, kan een ander mens als probleem gedrag zien. U kunt dan denken aan blaffen tegen bezoek, overmatig aandacht vragen, trekken aan de lijn, niet met andere honden op kunnen schieten etc.

Als u meer wilt weten over de verschillende trainingen die Brutus geeft, dan kunt altijd vrijblijvend contact opnemen. Mocht u interesse hebben, dan kunt bij ons een afspraak maken.

Wij kijken verder dan alleen naar het probleem (de uiting van het gedrag) en juist naar de oorzaak. Voor elk probleem waar u als eigenaar tegen aanloopt met uw hond, kunt u uitstekend bij Brutus terecht. Gezien de ruime ervaring die wij hebben met honden met gedragsproblemen en de nodige opleidingen hiervoor te hebben gevolgd kunnen wij u hierbij goed begeleiden.

Uw manier van omgaan met uw trouwe viervoeter heeft ontzettend veel invloed op het gedrag van uw hond, daarom krijgt u van ons tips en adviezen om dit toe te kunnen passen in de praktijk.  Wij stimuleren op een positieve manier een fijne samenwerking tussen hond en eigenaar. Hier is geen standaard trainingsprogramma voor omdat iedere communicatie tussen hond en baas uniek is. Na dit gesprek zal de begeleiding telefonisch of per mail verder worden begeleid. Uiteraard is het mogelijk om vaker langs te komen, maar de ervaring leert dat 1 uitgebreid trainingsgesprek al voldoende is in combinatie met onze nazorg en begeleiding op afstand.

Nieuws

Dierenopvang Flappus vraagt 100 keer hulp voor zwerfdieren

Onze dierenwelzijn collega's van stichting Flappus vragen aandacht voor zwerfdieren.

Op 4 april 2019 is het wereld zwerfdierendag. Dat is over een kwart jaar.

4 april is ook de dag waarop Stichting Flappus samen met u zwerfdieren (wilde en gedumpte dieren) een gezicht wil geven! Helaas groeit het aantal zwerfdieren bij stichting Flappus nog ieder jaar. Gelukkig kunnen veel wilde dieren na een periode van herstel weer worden uitgezet.

De gedumpte en opvangdieren herplaatst de stichting bij mensen die hen weer een veilige en liefdevolle plek kunnen geven. Helaas is deze hulp niet gratis. Stichting Flappus werkt met vele vrijwilligers, maar er is geld nodig om de zwerfdieren de eerste medische hulp te geven om te herstellen. Daarnaast zijn er ook spullen (zoals voer en materialen voor verblijven) nodig om de dieren weer op krachten te laten komen.

Daarom zoekt Flappus 100 mensen, verenigingen of bedrijven die de zwerfdieren willen helpen!

U kunt dit doen door voor 4 april 2019 minimaal 444,- euro in te zamelen voor Stichting Flappus.                                        

Dat is te doen toch? U heeft hiervoor wel een kwart jaar! Start nu meteen en geef zwerfdieren een gezicht. Meld u aan bij Stichting Flappus of neem contact op voor meer informatie.

lees meer

Wij gaan verhuizen!

Vanaf 21 januari gaan wij verhuizen naar de Nieuwleusenerdijk 37 in Zwolle.

Vanaf 6 mei dit jaar heeft hondenuitlaatservice & dierverzorging Brutus geen definitieve huisvesting gehad. Erg vervelend en onhandig, maar dankzij uw begrip en geduld hebben we ons de afgelopen maanden weten te redden! Deze vervelende situatie gaat nu veranderen, want wij mogen u mededelen dat wij per 21 januari gaan verhuizen naar een definitief onderkomen.

U bent dan van harte welkom aan de Nieuwleusenerdijk 37 om ook daar uw poes te laten logeren in het poezenhotel, een intakegesprek voor uw hond in te plannen en natuurlijk om een kop koffie te komen drinken.

lees meer

Brutus uitlaatservice gesloten

Wij willen u erop attenderen dat de uitlaatservice van 22 december tot 2 januari is gesloten. Wij staan vanaf 3 januari weer voor u klaar om uw hond mee te nemen voor een wandeling. Wij wensen u fijne Kerstdagen en een spetterend 2019! Met veel gezondheid, geluk en liefde voor u en uw gezin. Diervriendelijke groeten van het Brutus team.

lees meer