Training mens/dier

In onze omgeving is het wegdenken van een dier niet meer mogelijk. In het dagelijkse leven komen we in aanraking met veel verschillende dieren.  Er zijn dan ook veel mensen, waaronder kinderen en volwassenen die een angst hebben ontwikkelt voor dieren. De meest voorkomende angst is voor honden of katten. We spreken van angst als een dier wordt gezien als gevaar. Zodra het dier in zicht is wordt de angst zo groot dat een mens kan verstijven, moeilijk kan ademhalen, trillen of dat je niet meer helder kan nadenken. Meer symptomen zijn o.a.: hyperventileren, overmatige transpiratie, duizelingen, hartkloppingen of zelfs flauwvallen.

Soms gaat het om één dier waar zij bang voor zijn, maar zo zijn er ook mensen die bang zijn voor meerdere dieren.  In de training mens/dier krijgt iedereen persoonlijke coaching . Daaraan vooraf gaat een intakegesprek die bepaalt hoe intens de angst is en wat de beste plan van aanpak is.

Carl werkt al ruim 15 jaar samen met honden en mensen. Daardoor heeft hij veel ervaring opgedaan om u rustig te begeleiden tijdens dit proces. Hij wilt u graag helpen om van uw angst af te komen. Natuurlijk zal er alle tijd worden genomen voor uw persoonlijke begeleiding en zal alles met kleine stapjes worden opgebouwd.

Wilt u meer weten, dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met ons.

Nieuws

Dierenopvang Flappus vraagt 100 keer hulp voor zwerfdieren

Onze dierenwelzijn collega's van stichting Flappus vragen aandacht voor zwerfdieren.

Op 4 april 2019 is het wereld zwerfdierendag. Dat is over een kwart jaar.

4 april is ook de dag waarop Stichting Flappus samen met u zwerfdieren (wilde en gedumpte dieren) een gezicht wil geven! Helaas groeit het aantal zwerfdieren bij stichting Flappus nog ieder jaar. Gelukkig kunnen veel wilde dieren na een periode van herstel weer worden uitgezet.

De gedumpte en opvangdieren herplaatst de stichting bij mensen die hen weer een veilige en liefdevolle plek kunnen geven. Helaas is deze hulp niet gratis. Stichting Flappus werkt met vele vrijwilligers, maar er is geld nodig om de zwerfdieren de eerste medische hulp te geven om te herstellen. Daarnaast zijn er ook spullen (zoals voer en materialen voor verblijven) nodig om de dieren weer op krachten te laten komen.

Daarom zoekt Flappus 100 mensen, verenigingen of bedrijven die de zwerfdieren willen helpen!

U kunt dit doen door voor 4 april 2019 minimaal 444,- euro in te zamelen voor Stichting Flappus.                                        

Dat is te doen toch? U heeft hiervoor wel een kwart jaar! Start nu meteen en geef zwerfdieren een gezicht. Meld u aan bij Stichting Flappus of neem contact op voor meer informatie.

lees meer

Wij gaan verhuizen!

Vanaf 21 januari gaan wij verhuizen naar de Nieuwleusenerdijk 37 in Zwolle.

Vanaf 6 mei dit jaar heeft hondenuitlaatservice & dierverzorging Brutus geen definitieve huisvesting gehad. Erg vervelend en onhandig, maar dankzij uw begrip en geduld hebben we ons de afgelopen maanden weten te redden! Deze vervelende situatie gaat nu veranderen, want wij mogen u mededelen dat wij per 21 januari gaan verhuizen naar een definitief onderkomen.

U bent dan van harte welkom aan de Nieuwleusenerdijk 37 om ook daar uw poes te laten logeren in het poezenhotel, een intakegesprek voor uw hond in te plannen en natuurlijk om een kop koffie te komen drinken.

lees meer

Brutus uitlaatservice gesloten

Wij willen u erop attenderen dat de uitlaatservice van 22 december tot 2 januari is gesloten. Wij staan vanaf 3 januari weer voor u klaar om uw hond mee te nemen voor een wandeling. Wij wensen u fijne Kerstdagen en een spetterend 2019! Met veel gezondheid, geluk en liefde voor u en uw gezin. Diervriendelijke groeten van het Brutus team.

lees meer